Start nieuwe subsidieregeling isolatie Heiloo

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangleverd)

HEILOO - Wilt u uw vloer isoleren, HR++-glas plaatsen, een groen dak plaatsen, of zelfs uw aardgasaansluiting laten verwijderen? Vraag dan nu ‘subsidie energiebesparende maatregelen eigen woning’ aan, en ontvang tot wel 2500 euro subsidie. Deze subsidie is aan te vragen voor maatregelen die geïnstalleerd zijn vanaf 3 november 2020.

Hoe werkt de subsidie? 

Maatregelen die onder de subsidieregeling vallen zijn vloer-, dak-, spouwmuur- en massieve muurisolatie, HR++-glas, een groen dak, thuisaccu, laagtemperatuur vloer- of wandverwarming, een douche-warmte-terug-win-systeem en het laten afsluiten van uw aardgasaansluiting. U kunt subsidie aanvragen voor één of meerdere maatregelen.

Hoe veel subsidie kunt u aanvragen?

Bij één maatregel ontvangt u maximaal 20% van de kosten met een maximum van 850 euro. Bij twee of meer maatregelen ontvangt u maximaal 25% van de kosten met een maximum van 2.000 euro. Bij twee of meer maatregelen, wanneer u ook uw aardgasaansluiting laat verwijderen, ontvangt u maximaal 50% van de kosten met een maximum van 2.500 euro.

Hoe kan ik de subsidie aanvragen?

De subsidie kunt u aanvragen bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (ODNHN). Het aanvraagformulier voor deze subsidieregeling staat op de website van de ODNHN, of kunt u vinden via www.heiloo.nl/energie. Op deze websites kunt u ook meer informatie en de voorwaarden lezen. De regeling eindigt op 31 december 2021, of eerder wanneer het budget op is. Afhandeling van aanvragen gebeurt op volgorde van datum van binnenkomst en daarna op volgorde van datum van installatie van de techniek. Met deze nieuwe subsidie vervalt de oude subsidieregeling.

Inkoopactie isolatie en online informatieavonden

Wilt u graag uw woning isoleren, maar weet u niet waar u moet beginnen? Tot 31 januari 2020 kunt u meedoen met de inkoopactie voor woningisolatie. Inschrijven voor deze actie kunt u via www.duurzaambouwloket.nl/heilooisoleert. Op 17, 18 en 19 november vinden er om 20:30 uur ook online informatieavonden plaats over de actie. U ontvangt dan informatie over isolatiemaatregelen, materialen, belangrijke aandachtspunten en de subsidie- en financieringsmogelijkheden. Meld u voor de informatieavonden aan op www.duurzaambouwloket.nl/webinar-heilooisoleert.