Heiloo in lockdown: studente Puck

Algemeen
Puck Schermer is de kleine dingen in het leven meer gaan waarderen.
Puck Schermer is de kleine dingen in het leven meer gaan waarderen. ((Foto: Yvonne ten Bruggencate))

Heiloo in lockdown: studente Puck maakt er het beste van

Omdat ook het werk van fotografe Yvonne ten Bruggencate momenteel nagenoeg stilligt, heeft ze tijd om voor deze krant op zoek te gaan naar bijzondere mensen voor een portrettenreeks ‘Leven in lockdown’.

door Yvonne ten Bruggencate

‘Ik ben Puck Schermer, ik ben 23 en woon nog thuis bij mijn ouders met mijn zusje. Ik heb ondertussen al meer dan 5 jaar een relatie. Hij woont in Alphen aan den Rijn ook nog bij zijn ouders, dus we pendelen heen en weer tussen Heiloo en Alphen.

We zouden heel graag een eigen huis willen hebben maar helaas is dit als student zijnde niet te realiseren dus moeten we nog even geduld hebben.  Ik studeer aan de iPabo in Amsterdam en zit in mijn laatste jaar.

Hoe zag jouw leven er voor de corona uit?

Druk maar gezellig. Ik sportte veel, ging naar school, stage, werk en sprak af met vrienden en vriendinnen. Ik ging af en toe naar een festival, en op zondag altijd bij de voetbal kijken. Verder hield ik ervan om lekker op een terrasje te zitten of een warme chocomel te drinken in de winter. Ook shoppen hoorde tot mijn wekelijkse bezigheden.

Hoe ziet jouw leven er deze periode uit?

Nu is mijn leven nog steeds druk en gezellig maar op een andere manier. Ik geef nu twee keer in de week een uurtje bijles, ik krijg zelf een dag in de week online les. Ik werk twee dagen in de week in het onderwijs en ik sport nog steeds, maar wel minder.

En ik spendeer veel tijd met mijn familie/gezin. We doen veel spelletjes en ik vind het heerlijk om lekker de natuur in te gaan als ik de hele dag online les heb gekregen of gegeven.

Wat zijn voor jou de grootste uitdagingen?

Het onderhouden van contact met mijn vrienden. Ik probeer de bubbel waar we op dit moment in leven zo klein mogelijk te houden, maar hierdoor heb ik ook minder de kans om met vrienden af te spreken.

Ook vind ik het een uitdaging om bijna 24/7 op elkaars lip te zitten. Bij mij thuis maar ook bij mijn schoonfamilie. Ik merk dat je af en toe gek wordt van elkaar en er echt even tussen uit moet. Als je allemaal thuis werkt is dit zeker een uitdaging.

Wat zijn voor jou de grootste pluspunten?

Dat zijn er best wel veel voor mij. Ik heb heel veel tijd om lekker met mijn vriend samen te zijn. Ook de tijd die we hebben met het gezin/familie is iets om te koesteren, ook al word je soms helemaal gek van elkaar. En ik vind het een pluspunt dat ik veel tijd heb om mijn oma te ondersteunen die mantelzorger is voor mijn opa. Ik kan haar nu helpen met bijvoorbeeld de boodschappen. Ik vind het ook fijn dat ik niet zo veel tijd kwijt ben aan reizen naar school toe en weer terug. En ik ben de kleine dingen in het leven meer gaan waarderen. Als ik wel even kan gaan sporten op zaterdagmiddag is dit echt even een uitje. Terwijl ik voorheen nog wel eens dacht: pfff ik heb geen zin om te trainen.

Op welk terrein heeft de lockdown de grootste invloed op jou leven?

Op mijn sociale leven. Op de uitjes die ik had, de festivals, uitgaan, uit eten, drankjes drinken. En op mijn studie, het zien van mijn medestudenten, gezellig uit school even Amsterdam in. Dit zijn de dingen waar de lockdown het meeste invloed op heeft.

Heeft het invloed op hoe jij in het leven staat?

Zoals ik hierboven ook al zei ben ik door de lockdown de kleine dingen in het leven meer gaan waarderen. Ik geniet echt van kleine dingen. Een stukje taart, even gezellig een spelletje, een rondje wandelen. Dit zijn de dingen die ik nu al heel fijn vind. Ik probeer veel te sporten en gezond te eten, maar ook dit kan en lukt mij niet altijd. De ene dag ben ik dus iets gezonder dan andere dag.

Waar kijk je het meest naar uit?

Om weer lekker naar een restaurant te gaan en te eten en drankjes te drinken. Ik kijk er ook heel erg naar uit om weer eens lekker uit te gaan, met heel veel mensen die heel dicht tegen je aan staan. Ondanks dat ik de lockdown goed door kom en weinig problemen ervaar, zijn er veel mensen die dit wel hebben. Veel tieners die nu juist lekker onbezorgd moeten leven zitten nu thuis en krijgen hierdoor mentale problemen. Ik vind dat we hier best wel wat beter op kunnen letten.

Sowieso moeten we goed op elkaar blijven letten. Vraag eens of je iets voor iemand kan doen, of dat je ergens mee kan helpen.

Soms heeft iemand er meer aan dan je denkt.