De Duif bedankt mama-juf en papa-meester

Algemeen
Leerlingen van De Duif met een vrolijke bos tulpen voor hun ouders, als bedankje voor de inzet en begeleiding tijdens de schoolsluiting.
Leerlingen van De Duif met een vrolijke bos tulpen voor hun ouders, als bedankje voor de inzet en begeleiding tijdens de schoolsluiting. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Op de eerste schooldag na 7 weken schoolsluiting, gingen de leerlingen van kindcentrum De Duif naar huis met een mooie bos tulpen. Dat was het bedankje van het team voor de inzet van ouders tijdens het thuisonderwijs van de afgelopen weken. 

Nadat zondagavond code oranje van kracht werd, heeft het team van De Duif overlegd met het bestuur van Tabijn. Rond 20.00 uur viel de beslissing om de school vanuit veiligheidsoogpunt op maandag 8 februari gesloten te houden en het onderwijs op afstand nog een dag te verlengen. Leerlingen en ouders schakelden maandag weer soepel over op online onderwijs en genoten van de sneeuwchallenge met veel sneeuwpret tot gevolg. Op 9 februari ging kindcentrum De Duif eindelijk open. Hele slierten met kinderen op sleetjes verschenen aan de rand van het gezellig versierde plein. De kinderen gaan zoveel mogelijk door hun eigen ingang het gebouw in en de groepen blijven zoveel mogelijk van elkaar gescheiden. 

De eerste lessen staan in het teken van sociale vaardigheden tijdens de startweek van de Kanjertraining om snel te zorgen voor een gezellige en veilige groep. Ook werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de ‘masked voorlezer’ een wedstrijd waarbij alle teamleden onherkenbaar een stuk van een verhaal voorlazen. De leerlingen hebben de voorlezers ontmaskerd. 

De winnaars kregen een mooi boekenpakket uitgereikt. En alsof dat nog niet genoeg was kregen de kinderen een lekker stuk fruit aangeboden door de firma Liefting in samenwerking met de Horeca van Heiloo. 

In alle groepen stonden mooie bossen rode en gele tulpen klaar voor de ouders, om hen te bedanken voor hun inzet en begeleiding bij het thuisonderwijs. Leerlingen, teamleden en ouders hebben prima samengewerkt!