Er komen versoepelingen, maar avondklok blijft

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

REGIO - Demissionair premier Mark Rutte heeft tijdens de persconferentie versoepelingen van de coronaregels bekendgemaakt. De meeste contactberoepen (sekswerkers uitgezonderd) mogen vanaf volgende week dinsdag weer aan de slag. “We denken dat het openstellen van deze beroepen belangrijk is”, zegt Rutte. “Natuurlijk voor de ondernemers, maar ook voor het welzijn van hun klanten.”

Middelbare scholen en mbo’s gaan vanaf maandag 1 maart gedeeltelijk open voor onderwijs op locatie. Ook de buitensportregels voor jongeren tot 27 jaar worden versoepeld. Verder wordt winkelen op afspraak mogelijk. Rutte: “Concreet wordt het mogelijk om vanaf 3 maart weer klanten te ontvangen die zich van tevoren hebben aangemeld. Uiteraard geldt de mondkapjesplicht en de anderhalve meter. Hopelijk zorgt dit voor de kleine ondernemers voor iets meer lucht.” 

“We doen hiermee iets heel spannends, zo voel ik dat ook zelf. Verruiming is niet gratis en ook niet onomkeerbaar”, laat Rutte weten op de persconferentie. De huidige versoepelingen zijn alleen mogelijk door het in stand houden van andere regels, benadrukt het kabinet. Zoals de avondklok, die in ieder geval tot 15 maart blijft. Op 8 maart komt er opnieuw een persconferentie.