Heilooër in Beeld: Carolien van Twuijver

Algemeen
Carolien van Twuijver.
Carolien van Twuijver. (Foto: Yvonne ten Bruggencate)

Deze week in Heilooër in Beeld een bekend gezicht voor velen uit Heiloo en omstreken. Een ondernemende vrouw die niet van stilzitten houdt en graag haar dromen najaagt. Lees hier het verhaal van Carolien van Twuijver.

Wie ben jij?

Ik ben Carolien van Twuijver - ter Linden. Ik ben opgegroeid in Apeldoorn en ik ben de jongste dochter uit een gezin met drie meiden.

Een warm gezin met veel goede jeugdherinneringen. Ik ben na Apeldoorn verhuisd naar Limburg, waar mijn vriendje van destijds woonde. Toen hij als voetballer naar Duitsland ging ben ik meegegaan en ik heb daar mijn modellen carrière opgestart.

Toen hij naar AZ ging zijn we op zoek gegaan naar woonruimte in Noord-Holland en gingen we in Broek op Langedijk wonen. Ik heb toen vele jaren met Mary Borsato samengewerkt en nadat ik de ‘Miss Bride of the Netherlands’ had gewonnen, werd ik door diverse televisieprogramma’s uitgenodigd en heb ik vele internationale bruidsshows gelopen. Toen het uit raakte met mijn vriend werd ik verliefd op Marc. Marc voetbalde in het tweede van AZ. Ik ontmoette hem op Lichtjesavond in Bergen en het was eigenlijk liefde op het eerste gezicht. Negen maanden later ben ik tijdens onze vakantie in Mexico zwanger geraakt en weer negen maanden later werd onze zoon Diego geboren.

Wat/wie heeft jou gemaakt tot wie jij nu bent?

Een van de dingen die mij hebben gemaakt tot wie ik ben is dat ik het altijd belangrijk vind om de humor er in te houden. Dat heb ik van mijn vader en dat is een eigenschap waar ik heel erg blij mee ben. Wij zijn echt twee handen op een buik en hebben een hechte band. Het maakt dat je veel meer dingen aan kunt dan je zelf misschien denkt. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd is mijn motto. De kansen die op mijn pad kwamen in de tijd met mijn ex heb ik met twee handen aangegrepen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn vleugels kon uitslaan en mijn blikveld verruimd werd. Ik wilde altijd al iets voor mijzelf.

De middelbare detailhandel en marketing opleiding die ik deed heeft ervoor gezorgd dat ik mijn dromen kon waarmaken. Ook de samenwerking met modeontwerper Addy van den Krommenacker is heel bijzonder voor mij. We hadden van begin af aan een klik en we zien en werken nog veel met elkaar. De enige man van wie ik niet bang hoef te zijn dat hij aan mij zit, haha!

Waar ben je trots op?

Als eerste ben ik heel erg trots op mijn gezin. Mijn man Marc, mijn zoon en dochter, zij betekenen alles voor mij. Ik ben er trots op dat ik nog altijd dezelfde Carolien ben gebleven ondanks alle gave dingen die ik heb mogen doen in mijn leven. Mensen zien mij vaak als dat mooie poppetje, maar vergeten dat ik keihard heb gewerkt om te bereiken waar ik nu sta. Ik ben er trots op dat ik alle kansen heb gepakt die ik heb gekregen.

Dat ik beslissingen heb durven nemen die niet altijd gemakkelijk waren, maar die mij uiteindelijk hebben gebracht waar ik nu sta. Ik ben mijzelf steeds blijven ontwikkelen en meegegaan met de dingen die op mijn pad kwamen.

Ik heb veel levenservaring opgedaan. Ook koester ik dat het mij gelukt is om een eigen televisieprogramma ‘Op Weg Naar Cannes’ te produceren en te presenteren op RTL4 en Videoland en dat er weer een tweede seizoen aankomt!

Wat zou je graag nog eens over doen?

Ik zou heel graag alle gave reizen (uit mijn modellen- en televisie carrière) en bijzondere dingen die ik heb gedaan nog eens over doen, maar dan met Marc aan mijn zijde. Ik wil hem graag laten zien wat ik heb gezien en meegemaakt, want die dingen zijn nog mooier als je het samen kunt delen. Gelukkig hebben we samen ook al genoten van vele mooie landen!

Wat zijn jouw wensen voor de toekomst?

Die valt eigenlijk samen met de vorige vraag. Samen met mijn gezin oud worden is het belangrijkste voor mij. Ik hoop dat we de tijd hebben om samen te reizen en bijzondere dingen te ondernemen. Amerika en Dubai waren mijn hoogtepunten, vooral de onderwater villa’s (Floating Seahorses) die we hebben mogen bekijken. Samen genieten van romantische momenten en nog meer mooie landen. Ik zou zelf nooit willen of kunnen leven als de echte rijken, want alles is betrekkelijk. Ik hou van de glitter en glamour, maar vooral om daar vanaf de zijlijn naar te kijken. Ik heb de knapste en liefste man van de hele wereld, daar kan niets tegenop.

Welke boodschap wil je mensen meegeven?

Blijf lief voor elkaar en help elkaar waar nodig. Het leven is zo kort. Wees aardig, open en spontaan. Straal positiviteit uit naar buiten en je zult hetzelfde terugkrijgen.

Anders nog iets?

Naast dat ik wekelijks iedere zaterdag en zondag ‘Life is Beautiful ‘ op RTL4 presenteer, heb ik ook nog een internationaal modellenbureau Passarella Moda (sinds 2013). Dit bureau heb ik met veel passie opgericht. Ik wil jong talent en modellen in spe graag helpen om hun droom te laten uitkomen. Dat is wat ik eigenlijk iedereen wil meegeven. Volg je hart en laat je dromen uit komen, dat wens ik iedereen.

(Door: Yvonne ten Bruggencate)