Historische Vereniging presenteert: ‘De Kring van Heiloo’

Algemeen
De Kring van Heiloo is het zesde boekje in de 'Historische Reeks Heiloo'.
De Kring van Heiloo is het zesde boekje in de 'Historische Reeks Heiloo'. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - In de ‘Historische Reeks Heiloo’ is, geheel corona-proef het zesde deel in deze reeks gepresenteerd.

Het boekje met de titel ‘De Kring van Heiloo’ gaat over een groep literatoren uit de negentiende eeuw die vaak op bezoek kwam in Heiloo. De leden waren te gast in de ‘Oude Pastorij’ bij dominee en literator Hasebroek en zij waren zeer welkom op Nijenburg bij de familie Van Foreest.

Naast broer en zuster Hasebroek behoorden Beets, Kneppelhout, Hofdijk , Potgieter en Truitje Bosboom-Toussaint tot deze groep. In de Oude Pastorij werden de literaire werken besproken, gedichten gemaakt en waren er regelmatig discussies. 

Op Nijenburg, waar ze in de weekenden werden ontvangen door de familie Van Foreest, werd meestal gemusiceerd. 

Tijdens een bijeenkomst in zeer klein gezelschap werden de eerste exemplaren van de publicatie uitgereikt aan Bep van Vliet en Wim Buwalda. Beiden zijn ex-bestuursleden van de Historische Vereniging en zeer geÏnteresseerd in ‘De Kring’. Als het weer kan en als het weer mag zullen Bep en Wim in het Historisch Museum een eenakter met als onderwerp De Literaire Kring van Heiloo opvoeren. Daartoe zullen zij met al hun kennis in de huid van één van de personen van ‘De Kring’ kruipen. 

De Historische Vereniging houdt u op de hoogte. Mocht u het boekje met verhalen, biografieën en foto’s van De Kring thuis bezorgd willen hebben, kan dat per telefoon op nummer: 0651718363. Het boekje kost € 5,-. 

De boekjes klaar om gepresenteerd te worden.