Filmwetenschapper Claudia Canetoli naar Heiloo

Algemeen
Francesca Bertini speelt in de film Sangue Blu uit 1914 - regisseur is Nino Oxilia.
Francesca Bertini speelt in de film Sangue Blu uit 1914 - regisseur is Nino Oxilia. ((Foto: aangeleverd))

HEILOO - Op uitnodiging van De Culturele Salon komt filmwetenschapper Claudia Canetoli op zondag 16 mei naar de Witte Kerk in Heiloo. 

Samen met zangeres Pien Straesser en pianiste Doroté Crijns neemt ze belangstellenden mee in de geschiedenis van de film met speciale aandacht voor de Italiaanse (stille) film en de versterkende rol van filmmuziek. Pien Straesser en Doroté Crijns verzorgen het muzikale deel van de middag. Beiden zijn docent aan de Muziek- en Dansschool Heiloo en hebben diverse projecten begeleid op het gebied van filmmuziek. Claudia Canetoli werkt momenteel als office manager bij Muziek-en Dansschool Heiloo. Tijdens deze derde editie van de Culturele Salon worden een aantal toverlantaarns van het Toverlantaarnmuseum uit Heiloo geëtaleerd bij de Witte Kerk.

De lezing wordt online uitgezonden vanuit De Witte Kerk en is gratis vanuit de huiskamer te bekijken en beluisteren.De Culturele Salon De Culturele Salon is een initiatief van de samenwerkingspartners Bibliotheek Heiloo, Muziek- en Dansschool Heiloo, Theater De Beun en de Witte Kerk Heiloo en wordt mede mogelijk gemaakt door het Herstelfonds.

Datum: zondag 16 mei, voorstelling via Twitch: https://www.twitch.tv/bibliotheekheiloo. Tijd: 15.00 tot circa 16.00 uur Kosten: gratis, wel vragen wij een vrijwillige bijdrage (richtlijn: € 5,-). Dat is mogelijk via een donatieknop op de website van de muziek- en dansschool Heiloo (zie agenda) of door middel van een QR code die meteen na de lezing wordt getoond.