Op de valreep: toch geen Kunstparade in Heiloo dit jaar

Algemeen
De Kunstparade zoals het hoort te zijn, in een ambiance waar de kunst het best tot zijn recht komt. Helaas kan het ook dit jaar geen doorgang vinden.
De Kunstparade zoals het hoort te zijn, in een ambiance waar de kunst het best tot zijn recht komt. Helaas kan het ook dit jaar geen doorgang vinden. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Aan een heel dappere poging en bergen werk verzetten kwam dan toch maandag een eind: de gemeente Heiloo liet weten niet anders te kunnen dan de Kunstparade Heiloo (bedoeld voor 25, 26 en 27 juni) te moeten zien als een evenement. En ook al gaan versoepelingen nu sneller dan gedacht is toch 1 juli pas de datum dat evenementen misschien weer mogen.

(door Ed Bausch)

“We dachten de laatste tijd dat we als doorstroomlocaties konden worden aangemerkt, zoals musea”, zegt Mi-Lou Beugeling namens het bestuur. “We respecteren natuurlijk het bericht van de gemeente, die ons overigens heel bereidwillig is geweest met een bijdrage uit het Herstelfonds. Maar goed, die bijdrage blijft dan hopelijk staan voor volgend jaar.”

“Meer inschrijvingen dan ooit”

Nu is het duidelijk even in het stof bijten voor de organiserende stichting ‘Kunstzin’. “We zagen steeds betere cijfers, de progressie met het vaccineren, de sneller doorgevoerde versoepelingen. We hebben keihard gewerkt om alles op te tuigen voor 109 deelnemende kunstenaars, meer dan ooit. We konden zelfs een grotere atelier-route maken met werken aan huis. Maar het is nu: met z’n allen of niet. Alleen iets in de Witte Kerk of de Cultuurkoepel, met dan nog alle beperkingen: het was maandag toen het bericht kwam toch meteen duidelijk voor ons dat dat niet passend zou zijn. Iedereen is ons evenveel waard. Ze spreekt haar grote dank uit voor iedereen die dit jaar op wat voor manier dan ook zou bijdragen.

”Het thema voor dit jaar was ‘licht’. “Licht aan het eind van de tunnel. We waren er heel dicht bij nu”, zegt Mi-Lou strijdvaardig. “De winst is dat we elkaar in Heiloo in dit coronajaar meer hebben gevonden, als culturele instellingen, maar wij ook met de horeca.” Die basis ligt er dan voor volgend jaar: een prachtige Kunstparade op 24, 25 en 26 juni 2022. 

Kijk ook op www.kunstparadeheiloo.nl.

.

De Kunstparade 2019 op het PCC plein.