Er komt een Aldi in Heiloo

Algemeen
Het centrum van Heiloo verandert de komende jaren ingrijpend.
Het centrum van Heiloo verandert de komende jaren ingrijpend. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Er komt een ALDI in winkelcentrum ’t Loo. Dat zorgt voor een divers winkelaanbod in het centrum, aldus de gemeente. 

Het heeft ook gevolgen voor de omliggende buitenruimte. De parkeerplaats aan de Willibrordusweg verandert en de groenstrook aan de Holleweg wordt opnieuw ingericht. Op 21 juni informeert de gemeente de bewoners van de Holleweg en gaat men in gesprek tijdens een online bijeenkomst over de wensen voor de inrichting van de groenstrook en de parkeerplekken. 

Veel inwoners en de gemeente willen graag dat het gebied rond de Witte Kerk, Looplein en winkelcentrum ’t Loo levendiger wordt: een echt dorpshart. Waar iedereen graag komt winkelen. En wat langer blijft om op een terras te zitten of om elkaar te ontmoeten. Maar wat maakt een dorpscentrum leuk en levendig? En wat verstaan we dan onder levendig? Die vragen zijn gesteld aan bewoners en ondernemers in Heiloo. De gemeente heeft zo veel mogelijk mensen betrokken bij de centumvisie. Zo zijn er gesprekken geweest met ondernemers en eigenaren in het gebied. Bezoekers van de jaarmarkt in Heiloo zijn geïnterviewd. En 100 willekeurig gekozen inwoners van Heiloo zijn uitgenodigd om mee te denken. 

De ontwikkeling van de ALDI maakt deel uit van de ‘verlevendiging’ van het centrum in Heiloo. Daar maakt de gemeente – samen met bewoners en ondernemers in het centrum - op dit moment een plan voor.  

Woningbouw

Er is veel vraag naar nieuwe woningen. Het centrum van Heiloo is een aantrekkelijke locatie. Alle voorzieningen zijn op loopafstand. In het centrum komen nieuwe woningen. Welk type woningen en waar deze precies komen, wordt in 2021 duidelijk. 

Voormalig politiebureau, ING-kantoor en gemeentehuis

Het voormalige politiebureau, voormalig ING-kantoor en het gemeentehuis krijgen een andere invulling. De ontwikkelingen van deze gebouwen komen ook in het masterplan. 

Klankbordgroep

Al deze plannen en ideeën worden in een plan vastgelegd. Dit plan wordt het Masterplan Centrum Heiloo. Eind 2021 is het masterplan klaar. Omwonenden, ondernemers (winkeliers, markt en horeca) en andere direct belanghebbenden worden betrokken bij het masterplan. Zij adviseren de gemeente in een klankbordgroep over keuzes voor het centrum. De klankbordgroep bespreekt thema’s, zoals groen, verkeer, wonen, en stedenbouw. 

Meer weten? ?? https://www.heiloo.nl/plannen-en.../dorpscentrum-heiloo