Heiloo heeft de eerste kermis van de regio

Algemeen
Heiloo heeft de primeur met de eerste kermis van het seizoen!
Heiloo heeft de primeur met de eerste kermis van het seizoen! ((Foto: cafe de Wit))

HEILOO - Helemaal als vanouds zal het nog niet zijn, maar toch. Van 1 tot en met 4 juli heeft Heiloo de regionale primeur met eindelijk weer een kermis.

Op het terrein Heerenweg/Stationsplein kunnen dagelijks 2000 bezoekers worden ontvangen. “Er is al veel belangstelling voor de kaartverkoop, want zo gaat het dit jaar”, zeggen de organisatoren, café De Wit en Blondes.

Gratis laten testen

Wie kan aantonen volledig gevaccineerd te zijn heeft geen testbewijs nodig. Wie nog niet, of nog niet volledig is gevaccineerd kan zich gratis laten testen bij testenvoortoegang.nl. De uitslag is veertig uur geldig. Na de test ontvangen kermisgangers een QR-code waarmee ze het terrein op kunnen. Op het terrein is alles dan vrij, zonder coronamaatregelen. De gemeente kon begin deze week het besluit nemen om de kermis door te laten gaan, in samenspraak met de GGD en de politie.

Prima plan

“Ze vonden ons plan prima”, zeggen de organisatoren vol trots. Door de kaartverkoop, via de cafés is er controle op de toestroom en komt er geen rij voor een van de vier entrees. Een kaartje, te bestellen op cafedewit.nl, kost een tientje, inclusief drie consumptiemunten. Het is belangrijk, dat de bezoekers in de rij 1,5 meter afstand houden en niet rond het terrein rondhangen. Daar wordt ook op gecontroleerd. Zo kunnen we toch weer een begin maken met ontmoeten en plezier maken.” 

Aan De Omloop in Heiloo staan zoals gebruikelijk een groot aantal attracties opgesteld, waaronder botswagens, draaimolen, reuzenrad en schietsalon. De kermis start donderdag 1 juli om 15.00 tot 23.00 uur, vrijdag van 15.00 tot 23.00 uur, zaterdag van 13.30 tot 23.00 uur en op zondag van 13.30 tot 22.00 uur. 

Aan De Omloop zijn weer alle attracties te vinden.