Kermis gaat door en niet door

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

HEILOO - Uiteindelijk kon het en het mocht ook van de gemeente, kermis op het Stationsplein. En toch gaat het niet door.

Wethouder Rob Opdam: “Het zag er allemaal goed geregeld uit, dus we konden de vergunning verstrekken. Maar kennelijk is de drempel met een test vooraf op dit moment voor sommige bezoekers dan toch nog te hoog.” 

De kermis in een tent bij Café de Wit en Blondes leek op papier een geweldige kans, maar toch kwam het er niet van. De kosten zouden te hoog zijn geweest nu de belangstelling stagneerde bij 2000 kaartjes (eigenlijk 3 consumptiebonnen). Maar uiteraard hebben de cafés in hun creativiteit iets anders bedacht voor dit weekend. Gisteren, donderdag, begon het al met dj’s in de cafés, zonder toegangstijden en zonder 1,5 meter afstand, als je de QR-code in de Corona Check app kunt laten zien of een negatieve test op testenvoortoegang.nl. En zo gaat het tot en met zondag door. Feest! Na het weekend is er het oude normaal, zonder codes of test.

Wel kermis aan De Omloop

Overigens is er wel tot en met zondag de kermis aan de Omloop met diverse attracties voor jong en oud. Vrijdag van 15.00 tot 22.00, zaterdag van 14.00 tot 23.00 en zondag van 14.00 tot 22.00 uur. Daar is vrije toegang, natuurlijk wel met respect voor de anderhalve meter-regel en de routing.