HEILOOËR IN BEELD: Mariëlle Verbeek

Algemeen
De altijd ondernemende Mariëlle Verbeek.
De altijd ondernemende Mariëlle Verbeek. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Regelmatig brengt Nieuwsblad Heiloo inwoners van het dorp in beeld, die absoluut iets te vertellen hebben. Deze week worden de vragen afgevuurd op Mariëlle Verbeek. Deze nagenoeg altijd vrolijke vrouw staat positief in het leven, is ondernemend en geniet van haar gezin en haar eigen onderneming.

Door Yvonne ten Bruggencate

Wat moeten wij beslist van je weten, wie ben jij?

“ik ben Mariëlle, samen met mijn man Joffrey, onze kinderen Noah en Liz en mijn bonusdochter Romy woon ik in Heiloo. Ik ben opgegroeid in een muzikaal gezin met nog twee zussen in Koedijk. Een warm gezin met heel lieve ouders. Ik speel al vanaf jongs af aan piano. Naast muziek is tekenen altijd een hobby van mij geweest, waarin ik nooit echt les heb genoten en waar ik na de middelbare school in Alkmaar niets meer mee heb gedaan. Ik ging studeren in Amsterdam aan de Hogeschool, Technische Commerciële Confectiekunde, nu ook het AMFI genoemd. Na mijn opleiding ging ik in Alkmaar wonen met mijn toenmalige vriend aan de Oudegracht en ik werkte in Amsterdam bij verschillende merken, Vanilia en Mexx. Na een relatie van twaalf jaar ging het uit met mijn jeugdliefde en ik ben hier erg kapot van geweest, snapte niet wat ik fout had gedaan. Na tijd komt inzicht en ik zie nu dat wij niet bij elkaar hoorden te zijn en dat het goed zo is. Ik ben super gelukkig met mijn man en mijn prachtige kinderen. Ik heb bij twee mooie merken mogen werken, Tommy Hilfiger en Oilily. Mode en textiel zijn nog steeds een passie, maar na achttien jaar werkzaam te zijn geweest in de mode heb ik besloten mijn passie voor interieur en kleur te volgen. Tijd voor verandering en eindelijk weer tekenen en creatief bezig zijn.

Na een opleiding aan de NIA, Nederlands Interieur Academie, ben ik in maart dit jaar mijn eigen bedrijf gestart: Studio Plek. Sindsdien heb ik al een aantal projecten met veel plezier mogen doen. 

Het geeft mij ontzettend veel voldoening als mijn klant tevreden is met zijn nieuwe PLEK. Mijn ontwerpen kenmerken zich door een mooi kleurenpalet, creativiteit, natuurlijke materialen en duurzaamheid. Wat heerlijk, mensen blij maken en zelf iets doen waar je ook blij van wordt.” 

Wat heeft jou (het meest gemaakt) tot wie jij nu bent? 

“Persoonlijk ben ik gevormd door mijn familie en vrienden. Mijn ouders hebben mij een geweldige basis gegeven, een thuis waar ik altijd op terug kan vallen voor overleg, hulp, troost en steun. De vele jaren in de modewereld hebben mij zakelijk veel geleerd. De mode is pittig en je werkt hard voor in verhouding weinig salaris. Wel heb ik veel mogen reizen naar Hong Kong, Shanghai, Istanbul en München. Geweldige ervaringen, als je nog geen gezin hebt en daarom nu fijn dat ik mijn eigen kinderen een rustig thuis kan bieden. Ik kan zelf mijn werktijden kan indelen.”

Waar ben je erg trots op? 

“Trots ben ik op mijn gezin, zij betekenen alles voor mij. Mijn man geeft mij ontzettend veel steun bij de start van mijn bedrijf. Uiteindelijk ben ik ook wel een beetje trots op mijzelf, dat ik de stap van een vaste baan in de mode naar een eigen bedrijf in de interieurbranche heb durven zetten. Ik had toen ik nog studeerde nooit gedacht, dat ik hier terecht zou komen. Hoe mooi het leven soms kan lopen, als je je maar blijft ontwikkelen en je gevoel volgt.”  

Wat zou je super graag nog eens over doen?

“Als perfectionist is er veel waarvan je achteraf wel eens denkt: mag ik het overdoen? Maar als ik dan toch een ding moet kiezen, dan kies ik iets wat heel fijn en perfect was, onze eerste vakantie met zijn tweeën naar Italië.”

Wat zijn jouw wensen voor de toekomst?

“Dat mijn gezin gezond blijft en dat iedereen lekker draait. En dat we weer terug kunnen naar een normale samenleving, met begrip en liefde voor elkaar en de wereld. Als gezin zouden we graag nog naar Zuid-Afrika reizen. Hopelijk is dat weer mogelijk op termijn.” 

Welke boodschap zou je de mensen om je heen willen meegeven? 

“Een interieurontwerper inhuren hoeft niet duur te zijn. Met hergebruik en kortingen bij meubelzaken kom je soms zelfs beter uit. Een goed ontwerp kan je helpen de ruimte optimaal in te delen, zorgt voor één consistente stijl die past bij jou, maakt het thuiswerken aangenamer en maakt dat je net even wat verder gaat dan je zelf zou durven. En wat is er fijner dan een heerlijke PLEK om in thuis te komen, te werken en te leven.”