Gastvrijheid straks moeten weigeren

Algemeen
Afbeelding
((Foto: aangeleverd))

HEILOO - Een rondje Heiloo langs een aantal restaurants om te peilen hoe men, een dag na de formele bekendmaking door het kabinet om toegang tot theaters, concertzalen en de horeca alleen mogelijk te laten zijn middels een pas of bewijs, levert eigenlijk het beeld op zoals Koninklijke Horeca Nederland het al meteen ventileerde.

Bedrijven die er zijn om gastvrijheid te bieden, stuit het tegen de borst om te moeten gaan bepalen wie wel mag aanschuiven en wie niet. Het is zeker niet dat men tegen bestrijding van de pandemie is, maar wel dat er nu teveel op het bordje van de restaurants en cafés wordt gelegd. Men wil de rol van scheidsrechter, voor vaak gekende klanten, liefst niet spelen. Sommige woordvoerders willen graag met hun bedrijf buiten de discussie blijven, andere hebben zich er nog niet goed over kunnen buigen.

Personeelsgebrek handhaving

Weer anderen schikken zich, maar dat lijkt zeker niet de meerderheid te zijn. De een stelt, dat het controleren wel zal moeten vanwege de boetes, de ander zegt dat die controles er misschien niet zozeer zullen zijn.

 “Het personeelsgebrek is er niet alleen bij de horeca, maar ook aan de kant van de handhaving.” Het is nog een ruime week te gaan tot de maatregel volgende week zaterdag ingaat. In die week zal er nog heel wat over worden gesteggeld over het kabinetsbesluit.