Klimaat- en milieucursus in Heiloo

Algemeen
Veel mensen maken zich zorgen over de veranderingen in het klimaat en de milieuproblematiek.
Veel mensen maken zich zorgen over de veranderingen in het klimaat en de milieuproblematiek. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Veel mensen maken zich zorgen over de veranderingen in het klimaat en de milieuproblematiek. Welke gevolgen heeft dat voor ons dagelijks leven en op dat van de generaties na ons? Kunnen we als individu ook onze bijdrage leveren aan het verminderen van de negatieve effecten daarvan?

Klimaatverandering ligt op ieders lippen. Er zijn zorgen over deze verandering. Het IVN heeft een klimaatcursus ontwikkeld voor degenen, die meer willen weten over het klimaat en willen leren hoe ze zelf kunnen bijdragen aan het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. In samenwerking met het het IVN Landelijk organiseert IVN Noord Kennemerland deze intensieve cursus op 5 dinsdagen: 26 oktober en 2, 9, 16 en 30 november, steeds van 19.00 uur tot 22.00 uur in de Ter Coulsterkerk, Holleweg 111, Heiloo  

Deze kerk is op loopafstand van het station Heiloo. Bovendien zijn twee excursies op zaterdagen 6 en 13 november van 10.00 tot 12.30 uur op plaatsen waar organisaties in de regio Alkmaar duurzaamheid in daden omzetten. De lesavonden duren van 19.30 tot 22.00 uur met tussendoor een korte pauze voor koffie of thee. Er wordt gebruik gemaakt van PowerPoint presentaties. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. 

De kosten zijn voor IVN leden 50 euro en voor niet IVN-leden 75 euro. De klimaatcursus wordt bij goed gevolg afgesloten met de uitreiking van een IVN-certificaat. In de lessen komen de volgende thema’s aan de orde: kennismaking en uitleg over het systeem aarde. Invloed van de mens op het klimaat. Invloed van klimaat op de mens. Theorie systeemverandering. Het maken van persoonlijke actieplannen. 

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij de secretaris van het IVN Noord Kennemerland via emailadres: secretaris@ivnnkl.nl. Of bellen met Joop Bons, die telefonisch vragen kan beantwoorden (tel. 06-51850188). Maximum aantal deelnemers is 20. Uiterlijk aanmelden voor 15 oktober.