Edith Piaf in Cultuurkoepel Heiloo

Algemeen
Edith Piaf in Cultuurkoepl Heiloo.
Edith Piaf in Cultuurkoepl Heiloo. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Edith Piaf werd in Parijs op 19 december 1915 geboren als dochter van een kroegzangeres en een acrobaat.

Edith Piaf blijkt een overlever te zijn, een bodemloos kind op zoek naar passie, liefde en plezier. Een vrouw die nooit alleen wil zijn. Haar houvast is de muziek. Want uiteindelijk wil ze maar één ding: zingen, zingen, zingen! Het Parijse Olympia is de plaats waar Edith Piaf bekendheid verwierf en waar zij een paar maanden voor haar dood een gedenkwaardig concert gaf.

Aan het eind van haar leven kon zij terugkijken op enkele grootse muzikale successen, waaronder de chansons Non, je ne regrette rien, Milord, La vie en rose, Cést un homme terrible, Les flonflons du bal, C’est l’amour, Padam padam, Une enfant. Op 7 april 1963 nam zij voor het laatst een lied op: L’homme de Berlin. Het werd pas jaren na haar dood uitgebracht. Op 47-jarige leeftijd overleed Edith Piaf in Grasse aan de gevolgen van een inwendige bloeding.

Tijdens de voorstelling ÉDITH! kom je door de liedjes en de bindende teksten meer te weten over die kleine, frêle vrouw met haar bewogen leven en al even woelige liefdesperikelen. Zondag 24 oktober, aanvang 15.00 uur, in de Cultuurkoepel. Kaarten à € 15,- zijn te koop via www.cultuurkoepelheiloo.nl of bij het VVV kantoor op Landgoed Willibrordus.