Van verlegen meisje tot prachtige volwassen vrouw

Algemeen
Brechtje van Haneghem: 'Op dit moment doe ik wat ik het leukste vind.'
Brechtje van Haneghem: 'Op dit moment doe ik wat ik het leukste vind.' (Foto: Yvonne Ten Bruggencate)

HEILOOËR IN BEELD

HEILOO - Regelmatig besteedt Nieuwsblad Heiloo aandacht aan bijzondere mensen uit het dorp. Deze week het relaas van Brechtje van Haneghem. Yvonne ten Bruggencate sprak met haar. Zij zat bij haar jongste dochter, Elise, op turnen. Ook is zijn synchroon partner geweest van Elise met trampolinespringen. Zij hebben hiermee samen goud en zilver gewonnen op het NK. Brechtje, van een verlegen meisje is zij uitgegroeid tot een prachtige volwassen vrouw.

Wat moeten wij beslist van je weten, wie ben jij?

“Mijn naam is Brechtje van Haneghem, ik ben 20 jaar en woon met mijn ouders en zus in Heiloo. Na de middelbare school aan het PCC heb ik de opleiding pedagogische medewerker afgerond en met deze opleiding werk ik nu bij Villa Lilla. Ik heb voor deze richting gekozen omdat ik het heel erg leuk vind om met kinderen te werken. Vanaf mijn zesde ben ik gaan turnen en een paar jaar later ook trampolinespringen. In totaal heb ik dit veertien jaar met veel plezier gedaan. Bij beide disciplines deed ik mee aan wedstrijden en ik heb altijd genoten van de wedstrijden. Sinds dit seizoen heb ik besloten om te stoppen met beide sporten; in combinatie met mijn werk was het helaas niet meer haalbaar.

Vanaf jongs af aan hield ik mij al veel bezig met nagellak en kon hier uren mee bezig zijn. Elke dag weer een nieuw kleurtje erop. In 2020 ben ik mijn eigen nagelsalon ‘NailsbyBrechtje’ begonnen waar ik verschillende nagelbehandelingen aanbiedt. Ook kan je in de salon terecht voor je wimpers en wenkbrauwen. Naast mijn werk in mijn salon en bij Villa Lilla geef ik ook nog turnlessen bij GTH in Heiloo. Op deze manier ben ik nog steeds betrokken bij de mooie sport turnen.”

Wat heeft jou het meest gemaakt) tot wie jij nu bent?

“Vroeger was ik vaak verlegen en durfde ik niet zomaar tegen vreemde mensen te praten. Door mijn stages, het sporten en het werken in de salon ben ik hier heel erg in gegroeid. Dit leerproces is zeker iets waar ik trots op ben. Op dit moment doe ik wat ik het leukste vind. De combinatie van het werken met kinderen, sporten met kinderen en het werken in mijn salon. Ik haal hier veel energie en voldoening uit. Het gezellige contact met de klanten heeft ervoor gezorgd, dat sommigen zelfs vriendinnen zijn geworden. Ook de blije gezichtjes van de kinderen maken mij altijd vrolijk.”

Waar ben je heel erg trots op?

“Super trots ben ik op mijn eigen nagelsalon. Elk vrij uurtje ben ik daar te vinden. Ik wil graag dat de klanten zich tijdens de behandeling op hun gemak voelen en weer met een fijn gevoel naar huis gaan. Op dit moment gaat het al heel goed. Hier had ik alleen maar van kunnen dromen. Verder ben ik er ook trots op dat ik op mijn 20e mijn opleiding afgerond heb en daarna meteen aan het werk ben gegaan. Ik heb de keuze gemaakt om niet door te studeren omdat ik toe was aan het werken en hier ook gelukkiger van wordt.”

Wat zou je super graag nog eens over willen doen?

“Op dit moment is er niet iets wat ik over zou willen doen. Ik ben blij waar ik nu sta en ik ben blij met de mensen om mij heen.  Ik kijk uit naar wat voor moois de toekomst te brengen heeft.”

Wat zijn jouw wensen voor de toekomst?

“Het uitbreiden van mijn eigen bedrijf is zeker een droom. Ik haal er zo veel energie uit en het maakt mij blij als de klanten tevreden naar huis gaan. Samen met mijn vriend wil ik in de toekomst graag een mooi plekje om te wonen, het liefst in Heiloo.”

Welke boodschap zou je de mensen om je heen willen meegeven?

“Geniet van elke dag. Maak van elke dag een feestje.”

Ben ik nog iets vergeten te vragen?

“Genieten van elke dag dat probeer ik zeker, ik ben blij met de lieve mensen om mij heen. Ook wil ik al mijn klanten bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Zonder hen was de salon niet zo’n succes geworden.”