Cultuurklas PCC gestart met band-project

Algemeen
De cultuurklasleerlingen hebben de aankleding van de pilaren in de aula ontworpen.
De cultuurklasleerlingen hebben de aankleding van de pilaren in de aula ontworpen. (Foto: PCC Heiloo)

HEILOO - PPC Heiloo is gestart met het band-project, waarbij de leerlingen zingen en muziekinstrumenten leren bespelen. Cultuurklasleerlingen kunnen hieraan meedoen. Deze leerlingen volgen extra creatieve lessen. 

Nieuwsgierige leerlingen

In januari ging voor de cultuurklas het band-project van start. Brugklasleerlinge Nova Bo vertelt: “We gingen naar de muziekschool van Heiloo en daar hebben we op bas, gitaar, piano en drums het nummer ‘Shape of you’ van Ed Sheeran geoefend. Dat ging best goed!” Komende periode staat ook nog fotografie, theater en improvisatie op het programma. Nova: “In ieder geval mogen we nog veel tekenen in de cultuurklas, dat is natuurlijk altijd goed!”

Creatief type

Nova zit in de cultuurklas. Zij noemt zichzelf een echt creatief type: “Als ik klaar ben met mijn huiswerk, ga ik gewoon het liefst tekenen!” Ze koos vol overtuiging voor de cultuurklas en had het daar meteen naar haar zin. De cultuurklasleerlingen werd bijvoorbeeld gevraagd om ontwerpen te maken voor de aankleding van drie pilaren in de aula. Nova: “Daarvoor hebben we ontwerpen gemaakt in de stijl van de kunstenaar Keith Haring. Mijn groepje koos als thema ‘feest is chaos’ en ons ontwerp is al in de aula te zien!” 

Originele oplossingen

Rob Baltus, directeur van PCC Heiloo: “Uit onderzoek is gebleken dat tijdens creatieve processen veel verschillende ontwikkelingsgebieden worden gestimuleerd. Creatief leren denken stimuleert de mogelijkheid om te komen tot originele oplossingen en vernieuwende werkwijzen. Daarom bieden wij naast onze bekende sportklas ook deze cultuurklas aan, speciaal voor nieuwsgierige leerlingen.” Meer informatie: pcc.nu/heiloo