The Spot loopt vertraging op

Algemeen
De jongeren van The Spot willen stappen zetten. Sanne, Delphine, Amy, Maarten van der Molen en Denise.
De jongeren van The Spot willen stappen zetten. Sanne, Delphine, Amy, Maarten van der Molen en Denise. (Foto: Loen van Gulick)

HEILOO - De jongeren hebben al bijna een ton opgehaald voor het project. The Spot: dé beweeg- en ontmoetingsplek in Heiloo. En nu ligt het project stil. Een beschermde diersoort gooit roet in het eten. En ook het college heeft het tij nog niet weten te keren.

Door: Loen van Gulick

Een grote groep jongeren is in 2020 gestart met het project. Ze werkten enthousiast en serieus samen om een geweldige nieuwe ontmoetingsplek te creëren voor jongeren in Heiloo. Inclusief skatepark. Een groot en ambitieus plan, niet in het minst vanwege het grote bedrag dat ervoor opgehaald moet worden. Veel Heilooërs hebben al bijgedragen. En hoewel het project nu vertraging oploopt, is er één ding zeker: The Spot, die komt er. 

Tegenvaller

Uit flora- en fauna onderzoek is gebleken dat er mogelijk beschermde diersoorten leven in het stuk groen waar The Spot gebouwd zou worden, naast sporthal Het Vennewater. Als dat inderdaad zo is, dan zal de bouwtekening aangepast moeten worden. Mogelijk zijn er alternatieven mogelijk, waarbij gekeken wordt naar het parkeerterrein op het Vennewater, vertelt Maarten van der Molen. Hij is jongerenwerker in Heiloo en initiator van dit project. 

2023

De jongeren van de projectgroep willen graag kijken naar alternatieven, maar de duur van het onderzoek zit in de weg. Het flora- en fauna onderzoek is namelijk pas in 2023 afgerond. Voor de gemeenteraad is dit een prima vooruitzicht, maar voor de jongeren is een jaar een hele lange tijd. De aandacht van de jongeren verslapt hierdoor, erkent Maarten. Daarom willen zij dat er nu al gekeken wordt naar wat er wel kan. Misschien starten met de bouw van een deel van het project? Feit is dat er al genoeg geld beschikbaar is om bijvoorbeeld het skatepark te bouwen. 

Motie

In de gemeenteraad is een motie ingediend door Heiloo2000 en de PvdA. De partijen vinden dat de inspanningen van de jongeren niet verloren moet gaan, en ze daarom door de gemeente moeten worden ondersteund door te kijken naar alternatieven. Wethouder Beens heeft namens het college beloofd te kijken naar de mogelijkheden en medio februari met helderheid te komen over het verdere verloop en de planning van The Spot.