“We zijn weer open!”

Algemeen
De klanten van Tally-Ho zijn blij dat de winkel weer open is.
De klanten van Tally-Ho zijn blij dat de winkel weer open is. (Foto: Loen van Gulick)

HEILOO - Winkels, kappers en schoonheidssalons mochten weer open afgelopen zaterdag. De laatste lockdown leek wel eeuwig te duren. Gelukkig heeft Heiloo geen ordinaire koopgoot vol mensenmassa’s. Maar wel heel veel blije mensen die er toch wel aan toe waren om weer te kunnen winkelen.

Door: Loen van Gulick

Het goede nieuws sijpelde vrijdagmiddag door. Marit en haar collega’s van Tally-Ho waren in de winkel, bezig met weborders. Marit: “We zijn meteen aan de slag gegaan om te winkel weer om te bouwen voor de volgende dag.” In de etalage stonden mooie producten - het was toch een poos vooral windowshopping - die konden nu weer de winkel in. De volgende dag was het druk, maar niet te druk, volgens Marit: “Er is natuurlijk een maximaal aantal bezoekers. Maar gelukkig hoefden we de deur geen moment dicht te doen. De bezoekers verdeelden zich mooi over de dag. Het was meteen een goede dag, met heel veel blije mensen.” 

Twee duimen omhoog

Ook in de kapperszaak van Annet zijn de deuren weer open. Annet vertelt: “We zijn nu in totaal zes maanden dicht geweest. Het is nu wel klaar. Ik ben blij dat de zaak weer open is, maar ik haal de gemiste omzet niet meer in. Mensen hoeven nu natuurlijk niet opeens twee keer geknipt te worden.” 

De dame in haar kappersstoel is verheugd. “Twee duimen omhoog!” zegt ze en doet ze. Ze heeft een bonte verzameling van krulspelden op haar hoofd, en moet even wachten tot de krullen permanent geworden zijn. Op de vraag of ze tijdens het wachten haar mondkapje af mag doen, antwoord Annet streng doch rechtvaardig: “Dan heb ik vierduizend euro boete en u vierhonderd euro boete, dus dat doen we maar niet.” Dus ja, sommige dingen blijven (nog even) wringen, maar uiteindelijk is ze positief over het feit dat ze weer open is: “We zijn er weer, en we zijn er nog!”

Sterkte

Bij Primera het Hoekstuk kunnen klanten weer naar hartenlust tijdschriften en kantoorartikelen kopen. Dat stemt Ingrid en Hans vrolijk, maar ze denken ook aan de ander: “Nu de horeca en cultuur nog; sterkte voor jullie!”