Column Jongerenwerk Heiloo

Podcasts opnemen in Buk Buk

Algemeen
De podcaststudio in de Buk Buk is voor iedereen beschikbaar.
De podcaststudio in de Buk Buk is voor iedereen beschikbaar. (Foto: Maarten van der Molen)

Droom jij ervan om een eigen podcast te beginnen? Dat kan vanaf nu in jongerencentrum Buk Buk!

Door: Maarten van der Molen

Er was natuurlijk al veel te doen in Buk Buk. Maar vanaf nu is het ook mogelijk om in het jongerencentrum je eigen podcast op te nemen. ‘De Buk’ beschikt sinds kort over professionele apparatuur waarmee je eenvoudig een podcasts kan opnemen. En tijdens de inloop kun je hier gratis gebruik van maken.

Een podcast is eigenlijk een soort radioshowtje, waarin mensen met elkaar in gesprek gaan. Ook is het mogelijk om muziek of andere audiofragmenten toe te voegen. In Nederland zijn podcasts ongekend populair. Ruim 5 miljoen Nederlanders beluisteren er regelmatig een.

Er zijn vier microfoons en koptelefoons, waardoor je met maximaal vier personen tegelijk in gesprek kunt gaan. Na het opnemen kun je het audiofragment eenvoudig uploaden, om de podcast vervolgens op bijvoorbeeld Youtube of Spotify te zetten.

Inmiddels ben ik samen met Stella (13) ook een podcast gestart. Deze heet ‘Waar gaaat dit over?!’ en is te vinden op Spotify! Hierin bespreken we de zin en onzin van het leven. Soms over iets serieus. En soms ook niet.

Wil je meer weten over het opnemen van een podcast? Of wil je er zelf (of met vrienden) een opnemen? Stuur me dan een appje (06-15596978) of DM (@jongerenwerkermaarten). En natuurlijk kun je ook gewoon langskomen tijdens de inloop. Woensdag en vrijdag vanaf 15:00 uur groep 7&8, en vanaf 19:00 uur voor iedereen die ouder is.