Cultuurkoepel kondigt aan…

Algemeen
Is Daphne Gakes vrijgevochten en stoer of bang om te kiezen?
Is Daphne Gakes vrijgevochten en stoer of bang om te kiezen? (Foto: aangeleverd)

HEILOO - In mei zal het dan toch hopelijk wel weer voluit kunnen, denkt de Cultuurkoepel. Er is de aankondiging van Willibrordus Draait Door. Niet langer in september, maar in het weekend van Hemelvaart. 

Door Ed Bausch

Het festival begint dan op donderdag 26 mei, dat is Hemelvaartsdag, met Uit&Zo. De traditionele Uitmarkt van Heiloo is dus ook verplaatst naar het voorjaar. Inschrijven kan via info@willibrordusdraaitdoor.nl. Om een kraam te huren of om een optreden aan te melden. Die dag is de Strandwal daarvoor ter beschikking.

Voorstelling eind januari

Maar de koepel hoopt ook al eind deze maand weer bezoekers te kunnen ontvangen. Waar zou het veiliger en ruimer kunnen dan in de Cultuurkoepel? Voor 28 januari staat Daphne Gakes op de rol. Ze kwam voor het eerst naar Heiloo voor de eerste editie van Willibrordus draait door en ontmoette daar zoveel enthousiasme dat de band is gebleven. Ze komt voor de vierde keer. 

In ‘Ik Daphne Gakes’ (met een knipoog naar het roemruchte boek van Jan Cremers) komen de bezoekers terecht in een signeersessie van haar daverende coming-of-age roman “Ik Daphne Gakes”. In deze debuutroman neemt de gearriveerde schrijfster Daphne Gakes je mee naar de cruciale momenten in haar leven. Is ze vrijgevochten en stoer of bang om te kiezen? En als alles mogelijk lijkt, wie stelt er dan een grens? Tijdens de signeersessie wordt ze echter om de oren geslagen met persoonlijke verhalen over haar losbandige levensstijl. Halverwege de voorstelling blijkt echter dat niemand haar boek gekocht heeft. Het dreigt te mislukken en dat terwijl ‘Ik Jan Cremers’ wel een bestseller is geworden!

Leven door te spelen

‘Leven doe je door te spelen’ luidt Daphne Gakes devies. Als kind wilde ze zo snel mogelijk volwassen worden, nu wil ze vooral kind blijven. Met een open blik duikt ze in avonturen en doet waar andere mensen alleen maar van dromen. Wonen in een camper, leven van de kunst en openstaan voor iedereen. Met behulp van haar moeders dagboeken vraagt Daphne zich af hoe ze moet leven. Wild, vol seks, drugs en rock-’n-roll, of kalm met rust, reinheid en regelmaat? Van het vastzitten na het stelen van een zalm en het aangaan van een open relatie, tot aan haar werk als artiest en haar werkzaamheden als escort. Duimen dat dit dan weer een herstart kan zijn. Aanvang 20.15 uur, kijk op www.cultuurkoepelheiloo.nl