'Zeer trots op zo'n geweldige voorziening'
Nieuwe loungeplek voor jarig ODC De Vijfhoek

  Nieuws
Teamleider Angelique Besseling van De Waerden (l) ontvangt een jubileumcadeau namens de gemeente Heiloo van wethouder jeugdzorg Elly Beens. (Foto: aangeleverd)
Teamleider Angelique Besseling van De Waerden (l) ontvangt een jubileumcadeau namens de gemeente Heiloo van wethouder jeugdzorg Elly Beens. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HEILOO - ODC De Vijfhoek vierde zaterdagmiddag 3 november haar 45-jarig bestaan met een klein feestje. Wethouder jeugdzorg Elly Beens van de gemeente Heiloo sprak haar waardering uit voor de inzet van alle medewerkers en vrijwilligers van De Vijfhoek: "We zijn er zeer trots op dat wij zo’n geweldige voorziening als De Vijfhoek in onze gemeente hebben."
ODC De Vijfhoek biedt dagopvang voor kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking uit de hele regio Alkmaar. Het dagcentrum is onderdeel van De Waerden. De Vijfhoek werd in november 1973 geopend en biedt aan circa veertig kinderen in de leeftijd van nul tot achttien jaar een veilige en plezierige omgeving. Teamleider Angelique Besseling sprak haar bewondering uit voor Lida Leijen, die al sinds 1973 bij De Vijfhoek werkt. Met bloemen en cadeaus werd ze in het zonnetje gezet. René de Boer, voorzitter van De Vrienden van De Vijfhoek, bedankte alle donateurs en sponsors die de afgelopen jaren De Vijfhoek een warm hart hebben toegedragen. Er werd ruim € 30.000,- bijeengebracht voor activiteiten als de jaarlijkse familiedag en voorzieningen als een belevenistafel.

Loungeplek


Het 45-jarig bestaan van de Vijfhoek werd aangegrepen om namens al die gulle gevers een prachtig cadeau aan te bieden, namelijk een loungeplek voor in de buitenruimte. Het is een rode kuip met kunstgras waarin de kinderen heerlijk buiten kunnen liggen. De tilliften kunnen onder de kuip komen, waardoor het ergonomisch werkt. Boven de kuip zijn zonneschermen aangebracht. Het object kan zo het hele jaar door gebruikt worden. Wethouder Beens verrichtte de officiële ingebruikname van dit jubileumcadeau door de beschermhoes omhoog te trekken.
Speciale aandacht was er voor het initiatief De Burger van Heiloo van Iwan Bronkhorst. Het project vormde de aanjager om de loungeplek gefinancierd te krijgen. De deelnemende restaurants serveerden hun eigen 'Burger van Heiloo' met € 1,- opbrengst voor De Vijfhoek. In totaal werden 2.444 burgers verkocht voor het goede doel.
Meer info op www.vriendenvandevijfhoek.nl.

Meer berichten