Sleutels voor bewoners Oostweide

  Nieuws
Dick Tromp (m) reikt de sleutel uit aan de heer en mevrouw Tambach en de zusjes Molenaar. (Foto: aangeleverd)
Dick Tromp (m) reikt de sleutel uit aan de heer en mevrouw Tambach en de zusjes Molenaar. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HEILOO - Een enorme sleutel werd woensdag 7 november symbolisch uitgereikt aan de nieuwe bewoners van Oostweide in Heiloo. Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen heette de familie Tambach en de zusjes Molenaar van harte welkom op hun nieuwe woonstek.
Het was nog even spannend wanneer de nieuwe bewoners hun intrek konden nemen. In augustus leek het er namelijk op dat de nutsbedrijven niet op tijd klaar zouden zijn, wat een vertraging van maanden zou kunnen betekenen. Uiteindelijk viel het mee en werden afgelopen week alle 36 huurwoningen (twintig twee- en zestien driekamerappartementen) opgeleverd. De betaalbare huurappartementen worden bewoond door verschillende type bewoners, van (jonge) starters tot senioren.

Betaalbaar en toegankelijk


Op het voormalig industrieterrein Oosterzij zijn in juni 2017 Bouwbedrijf Henselmans en Aannemingsbedrijf Dekker Bouw en Infra gestart met de bouw van in totaal 103 woningen. Kennemer Wonen heeft hiervan 36 huurwoningen in haar bezit. Met de toevoeging van deze appartementen wordt voorzien in de behoefte die er is naar sociale woningen in de gemeente Heiloo, waarbij toegankelijkheid een belangrijke rol speelt. In het complex is een lift aanwezig, zijn alle vertrekken in de woning zonder traplopen bereikbaar en zijn er geen drempels aanwezig. Tevens zijn de huurwoningen voorzien van zonnepanelen en is er een overdekt binnenterrein voor het parkeren.

Meer berichten