Fernando Lameirinhas bij kaarslicht

  Nieuws
De in Portugal geboren Fernando Lameirinhas is een begenadigd componist en tekstschrijver. (Foto: aangeleverd)
De in Portugal geboren Fernando Lameirinhas is een begenadigd componist en tekstschrijver. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HEILOO - Het eerste concert in de nieuwe serie 'Kaarslichtconcerten' van Kunstgetij in de Witte Kerk in Heiloo is woensdagavond 28 november met de Portugese zanger en gitarist Fernando Lameirinhas, aanvang 20.00 uur.
Lameirinhas is een begenadigd componist en tekstschrijver, en als meeslepend zanger en gitarist een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland. Hij kwam in 1944 ter wereld in Porto, Portugal. Vanaf 'Lagrimas E Risos' (1993) was Lameirinhas’ stijl uitgekristalliseerd: een eigen kijk op de fado, vermengd met samba, chorinho, Kaapverdiaanse morna, jazz en pop, hartstochtelijk, melancholiek en swingend. De saudade, het heimwee, is nooit ver weg, maar uiteindelijk is je huis in je hart. Lameirinhas werkt geregeld samen met musici uit andere genres, zoals Raymond van het Groenewoud, Frank Boeijen, Hennie Vrienten, Bløf en Paul de Leeuw.
Het volgende kaarslichtconcert is woensdag 12 december met 'Geen Haast' – zangeres Dominique Engers en ensemble met 'Warme liedjes voor koude dagen'.
Kaarten zijn te reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl en 06-50584308, aan de zaal (zolang de voorraad) strekt en bij boekhandel Bruna in Heiloo. Kijk ook eens op www.kunstgetij.nl en www.wittekerk-heiloo.nl.

Meer berichten