Mientje en Ger Leegwater.
Mientje en Ger Leegwater. ((Foto: aangeleverd))

Open dag Nederlands Kremlin

WINKEL - Het Nederlands Kremlin houdt maandag 22 april, tweede Paasdag, een open dag van 11.00 tot 17.00 uur aan Limmerschouw 51 in Winkel.

Tijdens de winterperiode heeft het werk niet stilgelegen. Ger Leegwater heeft verder gewerkt aan de tempel van Vulcanus van 20 meter lang en 7 meter breed. Aan de zijkanten staan zuilenrijen, waarop ornamenten zijn geplaatst en aan de achterzijde is een Romaanse wandpijler gemetseld met daarop een Korintische kapiteel. In en om de bouwwerken zijn veel beelden te zien; van platen metaal maakt Ger door middel van walsen, lassen, knippen en kloppen deze beelden. Zijn grootste inspiratiebron voor deze beelden zijn de verhalen uit de mythologie.

De Neptunusfontein is een project, waar alle ervaringen en vaardigheden, die Ger in de afgelopen 40 jaar heeft opgedaan, samen komen. In het midden staat een obelisk, omringt door mythologische figuren, zoals een Triton en Pegasus. In de werkplaats is Ger gestart met een beeld van Venus, waarvoor hij inspiratie kreeg door het schilderij 'De geboorte van Venus' van Sandro Botticelli.

Door de verscheidenheid aan materialen en stijlen is het Nederlands Kremlin geschikt voor alle leeftijden en een breed publiek. Voor kinderen is er een fotopuzzel zoektocht. Maak kennis met de passie, technieken en drijfveren van Ger en Mientje Leegwater. In de tuin is ruimte genoeg om te picknicken, te fotograferen en andere mensen te ontmoeten.

Entree vanaf 12 jaar 3,50 euro ten behoeve van Stichting Kunsttuin Nederlands Kremlin. Parkeren kan bij het golfterrein Het Regthuys. Zie voor meer informatie: www.kunsttuinnederlandskremlin.nl

Meer berichten