Prachtige routes uitgestippeld voor de Kale Takkenwandeling 5 januari.
Prachtige routes uitgestippeld voor de Kale Takkenwandeling 5 januari. ((Foto: aangeleverd))

Kale Takkenloop 2020 in het teken van veranderingen in het landschap

WIERINGERMEER - In en rondom het Dijkgatbos en Robbenoordbos in de Wieringermeer vindt 5 januari 2020 wederom de Kale Takkenloop plaats, die mede mogelijk wordt gemaakt door Univé.

Dit keer wordt de Kale Takkenloop georganiseerd door Lionsclub Wieringermeer en omstreken. Lid van deze club is Ben Tops, organisator van alle voorgaand edities. Hij draagt op deze manier het stokje over. De succesvolle formule wordt zo doorgegeven.

Deelnemers worden zoals gewoonlijk getrakteerd op een heerlijke kom snert en roggebrood met spek, plus een consumptie. Er is een mooie wandelroute uitgestippeld met ook dit keer een speciaal thema: de veranderingen in het landschap.

Windpark Wieringermeer

Na de wandeling kunnen deelnemers hun kennis over het gebied verrijken, via een vijftien minuten durende presentatie over het aan te leggen windpark Wieringermeer door Alexander Klaassen van Vattenfall (voorheen Nuon). Wandelaars kunnen een bouwlocatie bezoeken in het Robbenoordbos waar uitleg over de constructie wordt gegeven. Eventueel is die tocht ook met een huifkar mogelijk.

Wintervoedselakkers

Daarnaast is tijdens de wandeling te zien wat de functie is van wintervoedselakkers langs akkerbouwpercelen, of hoe andere plannen rond het Robbenoordbos effect hebben op de natuur en leefbaarheid voor mens en dier. Extra detailinformatie hierover volgt nog, evenals de exacte routes (korte circa 5 km, middel circa 10 km of lang circa 20 km).

De leden van de Lionsclub worden geassisteerd door vele vrijwilligers, waaronder leden van de Soroptimisten. Iedereen is welkom en de verwachting is dat het tijdens de wandeling genieten wordt van de mooie routes in de natuur en de interessante expeditie. Starten kan tussen 09.30 uur en 11.00 uur vanaf de Snippenwei aan de Noorderdijkweg 23A te Wieringerwerf.

Inschrijven

Meer informatie en inschrijven voor dit familie-event kan nog steeds via www.sfeerwandeling.nl.

Meer berichten