Tango is emotie en beleving.
Tango is emotie en beleving. ((Foto: aangeleverd))

De tango als verbond voor het leven

SCHAGEN - Het trio Torno Tango geeft zondagmiddag 5 januari om 15 uur in het Scagon muzikale inhoud aan het programma Tango Dichtbij.

''In het Scagon zijn we met velen voortdurend bezig ons aanbod te verbreden, te verdiepen. We willen alle culturele stromingen graag de ruimte geven. Ook voor ons publiek is een breed programma interessant." Peter van de Wiel is met een team bezig het programma in het Scagon almaar veelkleuriger te maken. Dat valt in de smaak in Schagen. Het woord 'uitverkocht' verschijnt immers steeds vaker op de agenda van het theater,

Het nieuwe jaar is nog heel pril, als het Scagon weer met een nieuwtje komt: 5 januari wordt de tango in muziek en dans beleefd. Tango Dichtbij. Warm temperament uit Zuid-Amerika in de koude maanden. En een afsluiting van de kerstvakantie.

Tango is emotie

Christa Dol, wonend in Schagen, werkend in Alkmaar, is in deze regio een van de belangrijkste pleitbezorgers van de muziek en de dans, die in de negentiende eeuw tot wasdom kwam in Argentinië: "Ik was op zoek naar iets nieuws, naar een uitdaging, Dat werd de tango. Fantastisch! Ik heb nu een eigen dansschool: Milonga Luz de Luna. We geven les en verzorgen tweemaal in de maand een tangosalon in Alkmaar."

De tango en dé traan gaan in Nederland hand in hand. Dol: "Tango is emotie. Beleving. Met een danspartner, dat hoeft niet eens je levenspartner te zijn, die je vertrouwt. De tango en ik, we hebben een warm verbond voor het leven."

Kaarten voor Tango Dichtbij kosten een tientje. (www.scagontheater.nl).

Zes dagen later beleeft Valkkoog ook het vuurwerk van het Zuid-Amerikaanse temperament. Tango Aliado zet zaterdag 11 januari om 20.15 uur het vlekje aan de Wiel in vuur en vlam. Kaarten kosten vijftien euro. Kaartverkoop bij boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 73. Reserveren tel. 0224-215661 of via www.kerkjevalkkoog.nl.

Meer berichten