Maria de Fátima vertolkt Portugese fado.
Maria de Fátima vertolkt Portugese fado. (Foto: Went&Navarro)

Fadozangeres Maria de Fátima in Hippolytuskerk

HIPPOLYTUSHOEF - De Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk begint dit jaar met een heel bijzonder kroonconcert! Zondag 26 januari om 15.30 uur worden de kaarsjes aangestoken in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef voor: Maria de Fátima, die met haar eigen combo de middag vult met Portugese fado. De combo bestaat uit Rafaël Fraga (Portugese gitaar), Hans van Gelderen (klassieke gitaar) en Felix Hildenbrand (contrabas). 

Fado is het Portugese levenslied. Maria geeft stem aan de gemoederen van het leven: verdriet, melancholie, blijheid, weemoed, maar ook de feeststemming. Als er één zangeres is die als geboren Portugese met haar prachtige zang de melancholie van de fado hartstochtelijk voelbaar kan maken, is het wel Maria de Fátima.

Als tien jarige begon Maria met zingen. Vanaf dat moment bestond haar leven louter uit muziek. Op haar twaalfde stond ze al op het podium samen met Amália Rodriques. Met haar moeder Maria de Travassos trouw aan haar zijde zong ze het Portugese levenslied tijdens talrijke openbare gelegenheden. In 1981 vertrok ze naar Nederland en begon hier een carrière die nu al veertig jaar duurt. Zij wordt begeleid door haar eigen combo dat bestaat uit:

Kaarten voor dit concert zijn tot de vrijdag voor het concert te bestellen via www.dekroonconcerten.nl of via tel.: 0227-720204 of bij aanvang van het concert in de kerk. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, mits begeleid.

Yvette van der Does
Meer berichten