Wandelen in park
Wandelen in park ((Foto: aangeleverd))

Geef je stem aan de drie genomineerden in Hollands Kroon voor Nationale vrijwilligersprijs!

HOLLANDS KROON - Drie mooie initiatieven zijn genomineerd voor de Nationale Vrijwilligersprijs: De Koeteltuin & The Movement uit Middenmeer, Educatieve tuin Peacock Garden uit Anna Paulowna en Herdenkingspalen Hollands Kroon. Deze maken een kans om op 28 maart de Nationale Vrijwilligersprijs te ontvangen uit handen van minister Hugo de Jonge.

Nominaties Hollands Kroon

De drie genomineerde initiatieven uit Hollands Kroon hebben allen een eigen identiteit:

De Koeteltuin & The Movement is een speel- en beweegtuin die gerealiseerd is door de inwoners van Middenmeer. Drie dames uit Middenmeer hebben hiervoor geld ingezameld door middel van crowdfunding, Facebookacties, deur aan deur verkopen, door het organiseren van een feestavond voor jeugd, het aanschrijven van fondsen en het benaderen van ondernemers uit de omgeving.

De Educatieve tuin Peacock is een stuk snippergrond dat is ingericht als educatieve tuin. Het doel van de educatieve tuin is het verspreiden en delen van kennis en ervaring. Met veel plezier worden er diverse cursussen en workshops gegeven aan bijvoorbeeld kinderen.

Herdenkingspalen Hollands Kroon tot slot verzamelt verhalen over alle vliegtuigcrashes gedurende de Tweede Wereldoorlog op het grondgebied van Hollands Kroon. Op elke crashlocatie komt een herdenkingspaal.

Stemmen

De Nationale vrijwilligersprijs eert die inzet en gaat naar het 'best lokale vrijwilligersinitiatief' van Nederland. Een jury selecteert de 12 allerbeste lokale initiatieven. Uiteindelijk bepaalt de jury welk van deze 12 initiatieven de Nationale vrijwilligersprijs in ontvangst mag nemen. Daarnaast wordt er een publieksprijs uitgereikt. Van 18 februari t/m 22 maart kan gestemd worden op initiatieven waar mensen enthousiast over zijn. Stemmen kan via de website van de Nationale vrijwilligersprijs.

https://www.vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen/kandidaten/default.aspx

Meer berichten