Pannenkoekenmix voor voedselbank Noordkop

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Rita E)

ANNA PAULOWNA - Bij de voedselbank Anna Paulowna werd weer een zending Pannenkoekenmix afgeleverd. De vrijwillige molenaars van molen de Hoop te Wieringerwaard (Kees Mens, Fred Bakker, Ger Plugge en Maurice Derks) hebben afgelopen weken op de woensdagen meer dan 100 kg graan gemalen en verwerkt tot pannenkoeken mix en verpakt, met als resultaat 150 verpakkingen, goed voor een ruime pannenkoeken maaltijd. De hiervoor benodigde tarwe werd belangeloos ter beschikking gesteld door Royal ZAP.

Op de oorspronkelijke polder molen en rijksmonument "De Hoop" te Wieringerwaard heerst elke woensdag bedrijvigheid, er wordt dan bij voldoende wind gemalen en klein onderhoud uitgevoerd, ook is de molen te bezichtigen. De molen is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden 's-woensdags van 10 tot 16:30. De molenaars begeleiden u graag op een rondgang door de molen met tekst en uitleg over zijn historie en de oeroude erin toegepaste constructies en technieken.

De meelproducten worden in de molen te koop aangeboden tijdens openingstijden. Bezoek voor meer informatie onze website www.dehoopwieringerwaard.nl