Ouderen thuis in beweging

Algemeen
Foto: Ook als je afhankelijk bent van bijvoorbeeld een rollator kun je diverse oefeningen doen om in beweging te blijven.
Foto: Ook als je afhankelijk bent van bijvoorbeeld een rollator kun je diverse oefeningen doen om in beweging te blijven. (Foto: Team Sportservice)

REGIO - De bewegingsconsulenten van TeamSportservice maken allerlei bewegingsfilmpjes voor kinderen en jongeren. Nu heeft een andere werkgroep zich gebogen over bewegen voor ouderen. Voor mensen die gebruik maken van een hulpmiddel bij het lopen zijn er ook leuke en interessante beweegtips bedacht. Omdat het van het grootste belang is om fit te blijven.

De komende weken worden er elke week nieuwe oefeningen toegevoegd aan het YouTube-kanaal van Team Sportservice Schagen. Hieronder het bottleflip spel. Abonneren gaat eenvoudig door op de abonneer-knop te drukken. Dan komt er via de email een bericht binnen wanneer een nieuw filmpje is geplaatst.

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat er bepaalde stoffen in ons lichaam worden aangemaakt als mensen goed blijven bewegen. Marloes Snip: “Daardoor gaan we beter in ons vel zitten. Daarnaast stimuleert beweging onze hersenen, wat weer zorgt voor een goede mentale gezondheid. In deze tijden belangrijker dan ooit.”

Leuk en laagdrempelig programma

Voor mensen die thuis één of meer fitnesstoestellen hebben, is bewegen niet zo’n probleem. Maar wie niet over deze mogelijkheden beschikt, heeft het al wat moeilijker om leuke manieren te bedenken om te blijven bewegen. Daarom heeft Team Sportservice ‘Thuis in beweging voor ouderen’ ontworpen. Leuk en laagdrempelig.

Met spullen in huis aan de slag

Marloes Snip is een van de makers van het programma: “We geven ideeën en tips over hoe mensen meubilair en andere voorwerpen creatief kunnen inzetten voor allerlei oefeningen. We hebben een veelzijdig programma waarin we meerdere niveaus aanbieden zodat iedereen mee kan doen.”

Nog makkelijker dankzij video’s

Zo is er een speciaal aanbod voor mensen die bijvoorbeeld afhankelijk zijn van een rollator. “We proberen waar mogelijk alle oefeningen te verduidelijken met video-instructies. Dat maakt het nog inzichtelijker voor de deelnemers.”

Zorg ook voor gezonde voeding 

Naast bewegen is verantwoord eten en drinken van groot belang. Dat zorgt er namelijk ook voor dat je lekker in je vel zit. ”In het programma ‘Thuis in beweging voor ouderen’ besteden wij daarom aandacht aan gezonde voeding en slimme keuzes die iedereen daarin kan maken.”

‘Thuis in beweging voor ouderen’ is te zien op het YouTube-kanaal van Team Sportservice.