Plaatsnamenspel in Noord-Holland houdt renners in conditie

Algemeen
Blijf in conditie en blijf op afstand.
Blijf in conditie en blijf op afstand. (Foto: fretan.nl )

REGIO - Vanwege het coronavirus kon het wielerseizoen zoals gepland op de schop. Het team van TBB Alcmaria Victrix bedacht een plan om renners in conditie te houden: met het plaatsnamenspel.

Dit hield in dat een rijder de naam van zijn club, in dit geval ALCMARIA, terug moet laten zien. Dit kan hij doen door middel van foto's (selfies) bij een plaatsnaambord. Deze moeten uiteindelijk, als alle eerste letters bij elkaar opgeschreven worden, de naam van de vereniging vormen.

In eerste instantie lijkt dit een makkelijke opdracht, maar de plaatsen mogen alleen in Noord-Holland gelegen zijn. Daarbij, en dat wisten de mannen niet vooraf, moest het in zo min mogelijk kilometers gebeuren.

Het weekend werd ervoor gebruikt en het sloeg duidelijk aan, want al vroeg kwamen de eerste foto’s binnen en probeerden enkele slimmeriken de plaatsnaam IJmuiden als een i door te laten gaan. Maar de jury was daar streng in. De renners uit de omgeving van Schagen, fietsten vrij snel hun plaatsnamen bij elkaar, maar de I bleef moeilijk.

Het idee van de club is misschien leuk voor renners, die wel alleen op pad dienen te gaan. Ook moet de eigen en de verkeersveiligheid in acht genomen worden. De winnaar wordt later bekend gemaakt.