Partijen werken samen om glasvezelverbinding in Hollands Kroon te realiseren

Algemeen
Glasvezel kabels
Glasvezel kabels (Foto: Kal H)

REGIO - Digitale Stad stelt Kabeltex in de gelegenheid als provider diensten te gaan leveren over het netwerk van Digitale Stad. Dit betekent dat alle abonnees, respectievelijk alle buitengebied bewoners van Hollands Kroon, nog dit jaar kunnen beschikken over een glasvezelverbinding. 

Partijen stemmen op dit moment adressen informatie en technisch zaken af. Zodra de afstemming is afgerond, ontvangen abonnees van Kabeltex een opgave van de mogelijkheden en tijdsplanning van aansluiten. 

Kabeltex heeft in het gebied ten noorden van de N248 de hoofdinfrastructuur aangelegd. Daar worden de komende twee maanden de laatste abonnees aangesloten. Daarmee is het gebied rond Anna Paulowna, Breezand, Wieringerwaard afgerond. Kabeltex is nu bezig ten zuiden van de N248 met de aanleg naar Barsingerhorn. 

Digitale Stad heeft de Wieringermeer, Groetpolder, Nieuwe Niedorp, ’t Veld, Moerbeek aangelegd en grotendeels aangesloten en is nu bezig op Wieringen. 

In het gebied ten zuiden van de N248 (zoals Haringhuizen) zijn zowel Kabeltex als Digitale Stad actief. Er wordt overlegd wie welk gedeelte gaat aansluiten. 

Hoger beroep FiberNH

FiberNHdiende over de aanleg een hoger beroep in bij de Raad van State(RvS). Ondanks het verzoek tot voorrang-behandeling kan de uitspaak nog 6 tot 12 maanden duren. De financiering aan Kabeltex mag pas worden vrijgegeven na die uitspraak. Een deel van die financiering is niet nodig nu Kabeltex niet zelf gaat aanleggen in het gebied waar Digitale Stad al heeft aangelegd en Kabeltex dat netwerk kan gebruiken als provider. 

Inhoudelijke vragen kunnen via de website worden beantwoord.