''Sterker' is een lied over de liefde, over hoop en overwinning'

Algemeen
Joey Kugelmann en Feej Datthijn
Joey Kugelmann en Feej Datthijn (Foto: Jeroen van Amerongen)

ZUID-SCHARWOUDE - Singer-songwriter Joey Kugelmann heeft net zijn nieuwe single gereleased: Sterker. “Het is een lied over de liefde, over hoop en overwinning,” zegt Joey. “Iets dat we allemaal wel kunnen gebruiken in deze tijd van corona.” Het lied is een duet met Feej Datthijn, een van de talentvolle kinderen die aangesloten is bij de WDO Premium Club.

In 2014 startte Joey met WDO-Movies, waarin kinderen van basis- en middelbare scholen meedoen mee met de 'Workshop De Ontdekkingsreis’. Met als resultaat een film in bioscoopvertoning. Samen met de kinderen bied ik een veilige omgeving om hun talenten te ontwikkelen”, legt Joey uit.

Vertrouwen kwijt

Volgens Joey leven we tegenwoordig in een nogal resultaatgerichte maatschappij. “Het gaat erom dat dat nog voor het productieproces begint, de kinderen gaan nadenken over ‘wat is ons verhaal?’. Velen durven tegenwoordig niet uit te komen voor wie ze echt zijn. Dat komt niet naar voren door onder andere groepsdruk, pesten, iets dat twenty-four/seven doorgaat, ook vanwege de social media. Of door een lastige thuissituatie. Voor mij was het toppunt dat ik met een negenjarig meisje praatte en zij zei: Ik ben mijn vertrouwen in het leven kwijt. Dat vond ik heftig.” Daarbij denkt hij dat ook veel volwassenen emotionele wonden hebben uit hun jeugd

Feedback van kinderen

Het lied is gemaakt aan de hand van de feedback die Joey meekreeg vanuit de kinderen. “Sommige verhalen zijn echt shocking. En er zijn vast kinderen die nog niet de juiste hulp krijgen hebben en nu de hele dag thuis zitten. Om hen maak ik me zorgen.” Joey wil hen laten weten dat het niet altijd blijft regenen, de zon komt er wel. Met het lied ;Sterker' wil hij hen een hart onder de riem steken.

De corona-bom

De opnames voor het lied vonden plaats in januari en februari. “En toen barstte in maart de bom wat betreft het coronavirus. Ik heb er nog over nagedacht om het uit te stellen, maar juist in deze periode hebben mensen behoefte aan bemoediging en een steuntje in de rug.”

Kwetsbare kinderen

Joey denkt dat kinderen die het thuis niet zo makkelijk hebben, nu helemaal kwetsbaar zijn. “Er zijn gelukkig veel gezinnen waar het wel goed gaat, maar er zijn er ook waar de ouders hun leven nog niet op orde hebben, ouders die hun kinderen niet kunnen helpen om hun schoolwerk bij te houden. Dat die kinderen het zo nodig hebben om met vrienden en vriendinnen om te gaan, op school, of de sportclub, en dat het juist nu niet kan.”

Boodschap

De boodschap in het lied geldt wat Joey betreft voor kinderen en volwassenen. “Ik wil een statement maken, een boodschap van hoop en overwinning, samen met jong talent. Dat het juist in deze tijd uitkomt, heeft een dubbel effect.”

Klik hier om het lied te beluisteren op Spotify. Geen Spotify? ‘Sterker’ van ‘WDO Premium Club’ is ook te streamen op alle andere platforms!

Klik hier voor de Facebookpost over het nieuwe lied van Joey.

En als extra: er is door kinderen tijdens De Ontdekkingsreis ook een film gemaakt over de paashaas!

Joey en Feej tijdens de opnames in de studio.