Paaseieren versieren

Algemeen
Extra creatieve ideeen om paaseieren te versieren.
Extra creatieve ideeen om paaseieren te versieren. (Foto: aangeleverd)

Pasen is een tijd waarin we onze creatieve kant kunnen laten zien. Eieren verven, paaseitjes verstoppen en het huis omtoveren tot een lentefeestje. Je kunt jouw paaseieren verven zoals je altijd doet, of je kiest dit jaar eens iets geks, leuks en creatiefs.

Hierbij wat leuke ideeën voor het decoreren van je paaseieren.

  1. 3D gestipte eieren

Ga voor een 3D effect met foamverf. Verf eerst de ene, dan de andere kant van het ei, en wacht tot het ei goed droog is voordat je verder gaat. Drup vervolgens stippen op het ei voor het 3D effect.

Kijk hier hoe je zelf foamverf kunt maken.

  1. Papieren vormpjes

Knip paasfiguren uit van papier. Verf je ei in een egale kleur en plak de figuurtjes erop. Eenvoudig en snel.

  1. Eierkaarsjes

Hier moet je wat meer moeite voor doen. Deze decoratie maakt iedere paasbrunchtafel helemaal af. Deze kaarsjes vergen wat moeite. Maak een klein gaatje, aan de bovenkant en aan de onderkant van het ei en blaas het ei leeg. Pel voorzichtig de bovenkant van het ei weg en zorg dat je iets meer dan de helft overhoudt. Verf het ei in de kleur die jij mooi vindt. Smelt daarna de wax van een kaarsje in het ei en stop er een lontje in. Wacht tot het kaarsvet gestold is. Zo, klaar om aan te steken!

  1. Ei met mozaïek

Verf een ei in een mooie kleur. Breek de schil ervan in stukjes. Plak de stukjes mozaïek met lijm op een ander witgeverfd of gekleurd ei in een passend patroon.

  1. Tattoo eieren

Versier je eieren met nep-tatoeages. Dit doe je hetzelfde als op je huid plakken. Haal het plastic van het plaatje af en plak het plaatje op het ei. Dep met een sponsje water op de tatoeage en druk het voorzichtig aan. Haal het papiertje er na een paar seconden af en laat de tatoeage drogen. Bijzonder!