Thuishuis Winkel zoekt de mensen op

Algemeen
Vrijwilligerscoördinator Lida de Jong, vrijwilliger Ageeth van den Oever, secretaris Marieke Roos en voorzitter Jeanette de Boer.
Vrijwilligerscoördinator Lida de Jong, vrijwilliger Ageeth van den Oever, secretaris Marieke Roos en voorzitter Jeanette de Boer. (Foto: aangeleverd )

HOLLANDS KROON - Thuishuis Winkel is een woonvorm voor ongeveer zes alleenstaande ouderen, die niet alleen willen wonen. Zij kiezen er voor samen met leeftijdsgenoten in één groot huis, het Thuishuis, te gaan wonen. Huiselijkheid, gezelligheid en zelfredzaamheid staan voorop. Het huis is in ontwikkeling. Doel is om dit zo spoedig mogelijk gerealiseerd te hebben.

De coronacrisis gooit ook bij deze organisatie roet in het eten. Daarom legt deze organisatie thuisbezoeken af. Daarvoor wilden ze graag tot het eind van dit jaar een bus leasen. Door een bijdrage uit het Microsoft C-19 Response Fund is dit mogelijk. De Hollands Kroonse Uitdaging nam ook bij dit maatschappelijke project weer graag de verbindende rol op zich.