DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon stopt met registratie vermiste dieren

Algemeen
Laat je huisdier altijd registeren.
Laat je huisdier altijd registeren. (Foto: Dimitri Houtteman via Pixabay)

TUITJENHORN- Na ruim 35 jaar gaat de DierenOpvang in Tuitjenhorn stoppen met de registratie van vermiste (huis) dieren. De mensen bij de DierenOpvang merken dat huisdiereigenaren door de bomen het bos niet meer zien vanwege diverse (Facebook) groepen, die ook actief zijn op het gebied van registratie van vermiste en gevonden (huis)dieren.

Hierdoor is er regelmatig verwarring en dat komt het dierenwelzijn niet ten goede en daarom worden vanuit de DierenOpvang en DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon meldingen van vermiste dieren doorverwezen naar de stichting Amivedi. Dit is een landelijke organisatie met diverse meldpunten waar men vermiste dieren kan registreren en kan kijken bij gevonden meldingen op een match. Daarnaast wil men huisdierenbezitters er opnieuw op wijzen dat het chippen en een goede registratie van groot belang is en blijft om een vermist of gevonden dier zo snel mogelijk met de eigenaar te kunnen herenigen.

Gevonden dieren die bij de DierenOpvang in Tuitjenhorn binnenkomen zullen door de opvang altijd aangemeld worden bij Amivedi en vermeld worden op de eigen website en FB pagina.