Kanjers in de regio gezocht om de aarde te ontdekken!

Algemeen
Zomerproject Kanjers initieert drie geweldige dagen voor de kinderen.
Zomerproject Kanjers initieert drie geweldige dagen voor de kinderen. (Foto: aangeleverd) )

WIERINGERWAARD - "Veel kinderen kunnen momenteel niet op vakantie vanwege het coronavirus en/of omdat er vanwege andere omstandigheden geen geld is om op vakantie te gaan. Wij willen graag dat kinderen ondanks alles terug kunnen kijken op een mooie tijd zonder zorgen. Daarom hebben we het zomerproject Kanjers in het leven geroepen."

Aan het woord is Yvonne Huisman, die bovenstaand project samen met haar gezin initieert. "Het is bestemd voor alle kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en wordt gehouden op 10, 12 en 14 augustus. Tijdens deze drie dagen ontdekken we de aarde met daarop de mensen en de dieren. Een moeilijk parcours met klauteren en klimmen gaan we niet uit de weg. Verder gaan we aan de slag met aarde en water en worden we zeker vies en nat, dus het wordt aanbevolen om oude kleren aan te trekken. Daarnaast kijken we filmpjes en doen we uitdagende spellen. Ook zorgen we voor wat lekkers en drinken."

Witte kerkje

Het zomerproject Kanjers gaat uit van het Witte Kerkje te Wieringerwaard. "Al verschillende jaren werkt het Witte Kerkje mee aan het zomerproject van Stichting Present om kinderen die zich niet kunnen verheugen op een vakantie met leuke dingen en uitjes te verrassen met een zomertas vol leuke spulletjes zoals buitenspeelgoed, knutselspullen en een leuke bon voor een uitje. Vanwege de coronacrisis hebben we gemeend iets extra's te moeten doen en daarom willen we de kinderen graag een leuke tijd aanbieden."

Toppers

Het zomerproject Kanjers is volgens Yvonne een voortvloeisel uit de Kinderclub Toppers. "Deze kinderclub bestaat al vele jaren en wordt elke zaterdag om de week gehouden vanaf september tot en met maart voor alle kinderen uit Wieringerwaard en omstreken. De club wordt goed bezocht en we vinden het fijn om met de kinderen te knutselen, een verhaal uit de bijbel te lezen en spelletjes te doen." Aan het zomerproject Kanjers werkt het hele gezin Huisman mee. "Gezien deze coronatijd is niet handig om met verschillende mensen te werken, zodoende doen we het met ons gezin. Onze kinderen wonen nog thuis en helpen inmiddels vaker mee als we een uitje organiseren. Ze hebben allemaal hun rijbewijs en auto."

Veilig

Zoals vermeld kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar deelnemen aan het project Kanjers. "Er is plaats voor 20 kinderen dus ik zou zeggen; zorg dat je er op tijd bij bent. Het wordt gehouden in gebouw Pniel aan de Zuid Zijperweg 36A te Wieringerwaard. Gewoonlijk wordt de club gehouden in De Oude School te Wieringerwaard, maar vanwege de corona kan dit nu daar niet plaatsvinden. Wel houden we ons strikt aan de RIVM-maatregelen: de kinderen dienen vooraf aan de weg afgezet te worden en we wassen gedurende de dag veelvuldig onze handen. Er kan worden gekozen om alle drie de dagen mee te doen of slechts één of twee dagen. Elke dag is er weer een nieuw programma dus kinderen kunnen makkelijk aansluiten", besluit Yvonne Huisman.

Deelname is alleen mogelijk na opgave. Dat kan via 06-26999330 (ook voor meer informatie). Er wordt elke dag gestart om 10.30 uur.