YOE Design: winkel, atelier en webshop in één

Partnerbijdrage
Ted en Stephanie in hun net geopende winkel.
Ted en Stephanie in hun net geopende winkel. (Foto: Theo Annes)

OUDKARSPEL - Langedijk is een bijzondere winkel rijker! YOE Design combineert een winkel met een atelier en een webshop tot een uniek concept.

De eigenaresse van YOE Design stelt zich graag even voor: “Mijn naam is Stephanie en ik ben getrouwd met Ted. We wonen in Oudkarspel en hebben twee leuke volwassen zoons, twee lieve schoondochters, een hond, twee katten en een hagedis. Al jaren heb ik het idee om een winkel te openen en zag dit pand aan de Dorpsstraat te huur staan en dacht: het is nu of nooit.” 

De coronapandemie begon, het werd een moeilijke tijd om te starten maar van uitstel kwam gelukkig geen afstel. Stephanie: “Die paar maanden vertraging gaven ons mooi de tijd om even goed na te denken, alles voor te bereiden en er een mooie en unieke winkel van te maken. De Ibiza-style zie je in de winkel veel terug, maar we hebben zeker ook diverse andere merken, stijlen en producten. Zo verkopen we onder meer slippers, prachtige leren boots van het merk Old West, cadeau-artikelen en (woon)accessoires. Daarnaast hebben we ook handgemaakte sieraden en tassen van ons eigen merk YOE. De YOE-sieraden worden gemaakt van bijvoorbeeld natuursteen en de leren tassen worden vervaardigd in ons atelier in de winkel. Van deze accessoires en tassen worden maar enkele exemplaren gemaakt in verschillende maten, dus u heeft altijd een uniek item! Wat kleding betreft hebben we voor ieder wat wils; elke vrouw met maat 36 tot en met 46 kan komen shoppen bij YOE design en met een mooie nieuwe outfit de deur uit gaan! 

In het atelier, dat zich in de winkel bevindt, is men welkom om met eigen ogen te zien hoe de producten gemaakt worden. Daarnaast gaan we diverse creatieve workshops geven. Zo trappen we vrijdag 23 oktober af met armbreien, een gezellige creatieve avond waarbij je een mooi plaid van lintwol maakt. Ook is er de mogelijkheid om de atelierruimte te huren om zelf een workshop te organiseren. Vooralsnog zijn we open op dinsdag, vrijdag en zaterdag. Volg ons op Facebook (@YoeHandmadeDesign) en Instagram (@yoe_design) voor meer informatie en de laatste nieuwtjes. Via www.yoedesign.nl kan kleding en sieraden besteld worden. Maar kom vooral eens bij ons binnen om te shoppen, voor een gezellig praatje en een goede kop koffie of thee. Wij zijn te vinden aan de Dorpsstraat 741a, ingang is aan de Voorburggracht naast autorijschool Road. Tot snel!”