Cultuurschuur weer open voor publiek

Cultuur
Kleinschalig cultuurprogramma in de planning van de Cultuurschuur.
Kleinschalig cultuurprogramma in de planning van de Cultuurschuur. Foto: aangeleverd

WIERINGERMEER - De bibliotheek is weer geheel open, een boek uitzoeken en lekker lezen is alweer mogelijk. En er wordt in de Cultuurschuur druk gewerkt aan een kleinschalig theater- en filmprogramma voor het komend najaar. Voeg daaraan een nieuw, enigszins aangepast seizoen voor het verenigingsleven en het is duidelijk: in de Cultuurschuur is weer ruimte voor kleinschalige bezigheden en gezelligheid.

Ted Moelker vertelt over de periode sinds de Lock Down. 

‘16 maart kwam als een hele schok voor vrijwilligers, huurders en bezoekers. Slecht ’s morgens vroeg kon men naar binnen om door de dames van Starlet bloed te laten prikken. Pas vanaf mei waren bibliotheekbezoekers weer enkele uren per week welkom.

Langzaam werden enkele huurders weer actief en ontvingen zij beperkt, en op afspraak, wat clientèle. Iedereen trof maatregelen om het gevaar op besmetting zo klein mogelijk te houden. Daarbij hoorde rust: geen “onnodig” bezoek aan de Cultuurschuur!

Nu zetten we voorzichtig  weer een kan koffie op de tafel in de hal. Niet te dicht bij elkaar kan men er weer een krant lezen, een praatje maken of de kunst aan de muur en in de vitrines bekijken. Met daarin nu nog kunst van “eigen” huurders, maar in september wordt weer een nieuwe expositie gerealiseerd.

Langzaam maar zeker hoopt het bestuur met de Cultuurschuur de functie als Cultureel en Sociaal hart van de Wieringermeer weer volledig te kunnen vervullen. Natuurlijk met inachtneming van de bekende maatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden.”