Regelzorg Rijbewijskeuring in Lutjewinkel

Algemeen
Afbeelding
Foto: JB/RM

LUTJEWINKEL - Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig wanneer men 75 jaar of ouder is of wanneer een zogenaamd groot rijbewijs (C/D/E) wordt gehaald of vernieuwd, of wanneer om medische reden een arts moet worden bezocht van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen één keer per maand bij Cultuurhuis De Kolk medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 70,00.

Procedure

De eerste stap is het kopen van een gezondheidsverklaring. Deze vragenlijst over d eigen gezondheid moet eerst worden ingevuld en opgestuurd naar het CBR. Als antwoord krijgt men van het CBR het verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dat moment kan pas een afspraak gemaakt voor de keuring. De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure is te lezen op de website van Regelzorg.

Afspraak maken

Dat kan gemakkelijk zelf via de website of door tijdens kantooruren te bellen naar het landelijke afsprakenbureau 088 23 23 300. www.regelzorg.nl

Coulanceregeling 75 plus

Senioren die gebruik willen maken van de coulanceregeling, waardoor men maximaal één jaar met een verlopen rijbewijs mag blijven rijden, dienen nog dit jaar een gezondheidsverklaring te kopen en op te sturen naar het CBR. Mogelijk wordt deze wel verlengd. De doorlooptijden van het CBR zijn echter een stuk verbeterd. De gezondheidsverklaring dient men vier of vijf maanden voor de einddatum van het rijbewijs te kopen. In de meeste gevallen hoeft dan geen gebruik te worden gemaakt van de coulanceregeling.