Waarom oogt zwarte kleding slanker?

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Wanneer je als man een maatje meer bent, kan het lastig zijn om kleding te vinden wat slank oog. De wat oudere heren onder ons weten het nog wel dat het vroeger lastig was om goed zittende kleding te vinden. Het was veel te wijd of veel te strak. Gelukkig heeft vrijwel elk kledingmerk kleding in grote maten. Dat wil echter niet zeggen dat elke pasvorm geschikt is voor zware heren. Zware heren kunnen het beste kiezen voor recht vallen de shirts (niet getailleerd). Bepaalde motieven en kleuren kleden het lichaam af, terwijl er andere motieven en kleuren het lichaam juist benadrukken. Wanneer je je slanker wilt kleden, dien je het volgende in acht te nemen:

  • zwart kleding kleedt beter af 
  • Wit kleding maakt je dikker 

Waarom maakt zwart slanker?

Waarom maakt zwart ons slanker? Het effect kennen we allemaal, maar de verklaring misschien niet. Volgens experts heeft dat te maken met lichtinval van de zon. Wanneer er iemand tegen over je staat of van een afstandje kunnen ze de omtrek van het lichaam slecht zien, doordat het licht van de zon op jou weerkaatst. Wanneer je een donkere kleur draagt, zoals donkerblauw of zwart creëer je een optische illusie, oftewel gezichtsbedrog. Mede dankzij dit staat zwart staat niet enkel erg stijlvol, het ziet er beter uit wanneer je voor de spiegel staat. 

Waarom zie er in witte kleding dikker uit?

Wanneer je lichte kleding aan hebt, benadrukt het lichtinval van de zon je kleding en daarmee je postuur juist meer. Wanneer je dus wat zwaarder bent, zie je er daardoor groter uit. Niet alleen de kleur wit maakt je dikker. Het geldt voor alle lichte kleuren. Zo kun je de kleuren geel en lichtblauw beter vermijden wanneer je wat zwaarder bent. Ben je dus wat zwaarder en wil je niet dat je kleding jouw lichaam benadrukt, draag dan vooral donkere kleding

Kies voor zwarte T-shirts

Bovendien is een zwart heren T-shirt voor bijna elke gelegenheid geschikt (behalve dan voor dat chique cocktailfeest of in je pak-en-das kantooromgeving). De rol van T-shirts zijn duidelijk veranderd. Je kunt prima naar buiten met een zwart T-shirt. Voor zulke momenten is het belangrijk dat een zwart T-shirt jouw lichaam mooi afkleed. En voor de zwaardere mensen is het belangrijk dat de juiste maat aanwezig is. Wanneer je op zoek bent naar een shop die fijne zwarte T-shirts verkoopt, die net wat langer zijn gemaakt en leverbaar in grote maten, kijk dan eens op shirtsofcotton.com. Een uitgebreide en diverse collectie zwarte T-shirts leverbaar in verschillende halsdieptes. 

Lijken je zwarte T-shirts grijs?

Ken je dat, je hebt enkele zwarte T-shirts gekocht en na een aantal keer wassen zien de T-shirts er eerder grijs uit dan zwart. Het lijkt er soms op dat bepaalde T-shirt fabrikanten een loopje nemen met de kwaliteit. Na enkele wasbeurten hangt immers grotendeels van de gebruikte textielverf af. Bij ShirtsofCotton.com worden er enkel zwarte (en andere) shirts van goede kwaliteit verkocht. Wanneer je de wasvoorschriften volgt, kun je er van uit gaan dat je nieuwe zwarte T-shirts lekker lang meegaan. En na een aantal wasbeurten zien de zwarte T-shirts er niet grijs uit. 

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)