Sterke verbondenheid houdt Harmonie De Eendracht overeind

Algemeen
De repetitieruimte in de Laurenskerk.
De repetitieruimte in de Laurenskerk. (Foto: pr )

MIDDENMEER - Ook in Corona-tijd houdt Harmonie De Eendracht uit Kolhorn zich staande. De 122 jaar oude muziekvereniging heeft zich in het verleden vaker door slechte tijden heen geblazen en ook nu blijkt onderlinge verbondenheid en de wil om samen muziek te maken, de grote kracht van de vereniging.

De Eendracht prijst zich gelukkig met de Laurenskerk als repetitieruimte, want zij vindt hier voldoende ruimte om alle (jeugd)leden een plek te geven op 1,5 meter afstand. Hoewel het er letterlijk afstandelijk uitziet, wordt er met veel plezier en passie muziek gemaakt. Juist het sociale aspect is in deze tijd zo ontzettend belangrijk en wordt in het dagelijks leven gemist. Dat we er als muziekvereniging op donderdagavond in slagen om even bij te kunnen kletsen en te doen wat we zo graag doen, namelijk met elkaar muziek maken, geeft ons vertrouwen voor wat er dan ook allemaal nog gaat komen in de toekomst.

Vanaf maart zijn er geen concerten meer gegeven en kunnen we als muziekvereniging ons publiek alleen via sociale media bereiken. Toch zit de vereniging niet stil en wordt er achter de schermen nagedacht over het vormgeven van concerten op afstand, het werven van nieuwe leerlingen en het bereiken van onze ‘vrienden van De Eendracht’. De jaarlijkse amaryllis-actie staat in de steigers, bijna klaar om op 14 november ‘Corona proof’ te worden uitgevoerd. Daarnaast hebben we ons spaardoel voor de Raboclub sponsoractie ingediend, een jaarlijks initiatief van de Rabobank om verenigingen te ondersteunen.

Dit jaar wordt de opbrengst van de Raboclub sponsoractie gestoken in het aanbieden van betaalbare muzieklessen voor de jeugd. Mensen die een rekening hebben bij de Rabobank kunnen lid worden om de actie te ondersteunen. Zij ontvangen dan vijf stemmen om uit te delen aan hun favoriete club of vereniging. Stemmen kan vanaf 5 oktober.

Ook aan lokale initiatieven leveren we onze bijdrage. Binnenkort zijn we bijvoorbeeld te zien en te horen op de 6e editie van het Open Cultuurpodium Hollands Kroon. De organisatoren van dit podium bundelen alle digitale culturele inzendingen en maken hier een interactieve live uitzending van. Naar verwachting zal deze uitzending op zondag 25 oktober vanaf 17.00 uur te volgen zijn via de Facebookpagina van het Cultuurplatform. De uitzendingen zijn ook via YouTube terug te kijken.