Webinar over autisme bij vrouwen door GGZ NHN

Algemeen
Vrouwen kunnen webinar volgen.
Vrouwen kunnen webinar volgen. (Foto: Pexels.com)

REGIO - Meer weten over autisme bij vrouwen, behandelmogelijkheden en tips? Volg dan de gratis webinar ‘Autisme bij vrouwen’ op 3 november. Iedereen is van harte welkom!

Autisme komt meer voor dan men denkt en kan zich anders uiten bij vrouwen dan bij mannen. Zo hebben vrouwen bijvoorbeeld vaker strategieën aangeleerd om sociale en communicatieve opvallendheden te verhullen of compenseren. Ook bij veel stress zullen meisjes dit vaker voor zich houden en terugtrekken, waardoor de stress minder opvalt. Wanneer zij gaan studeren, zelfstandig wonen of een gezin krijgen, kampen velen met een toename in andere psychische klachten die boven op het autisme komen.

Inhoud van de webinar

Tijdens de webinar verkrijgt men informatie over verschillende vormen van autisme, behandel- en begeleidingsmogelijkheden en adviezen voor mensen in de omgeving. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige wat haar geholpen heeft. Bovendien is er ruim de gelegenheid om zelf vragen te stellen via de livechat.

Sprekers

Spreker is dit keer Lisa Snip en een ervaringsdeskundige. Lisa Snip is GZ-psycholoog bij GGZ NHN en heeft ruime ervaring in het werken met mensen met autisme. De ervaringsdeskundige vertelt uit eigen ervaring wat haar geholpen heeft. Zij is werkzaam bij een van de Herstelwerkplaatsen van GGZ Noord-Holland-Noord.

Voor wie

De webinar is bedoeld voor alle geïnteresseerden. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen met klachten, familieleden en naastbetrokkenen of cliënten zijn, maar ook mensen die vanuit hun professie of opleiding geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Wanneer

De gratis webinar borderline wordt gegeven op 3 november 2020 van 19.00-20.30 uur en is te volgen via een livestream op desktop, tablet of smartphone. Aanmelden is mogelijk via www.ggz-nhn.nl/webinarautisme. Na aanmelding krijgt men op de dag zelf via e-mail een link toegestuurd om de livestream te volgen. Tijdens de livestream is er een livechat waarin vragen kunnen worden gesteld. Tot ziens online!