De pomp staat aan bij ijsclub in Wieringerwaard

Algemeen
Zullen we weer eens kunnen schaatsen deze winter?
Zullen we weer eens kunnen schaatsen deze winter? ((Foto: aangeleverd))

HOLLANDS KROON - De pomp bij IJsclub Jan Woudenberg staatalweer aan want tradities zijn er om te bewaren.

Het is al sinds mensenheugenis dat de baan op 15 november onder water gaat tot 15 maart. “We hebben nog wel winters gehad dat we voor of tijdens de jaarvergadering (rond eerste of tweede week december) op de schaats stonden”, zegt de penningmeester van de ijsclub Albert van Bruggen

Hij vervolgt: “Over de vergaderingen gesproken, dat zal dit jaar anders lopen vanwege de corona-epidemie. Voorlopig mogen we met niet te veel mensen bij elkaar komen. Misschien dat de regels over enkele weken weer een klein beetje versoepeld worden. Als penningmeester kan ik vertellen dat de bodem van de kas nog niet in zicht is en wel om de volgende redenen: het onderhoud van de ijsbaan (het kort houden van het gras) wordt uitgevoerd door de eigenaren van ‘Carpe Diem’ oftewel de MTS. Kater- Schenk- Grin. Jan, Bea, Dirkjan en Daphne. En er waren bijdragen van de Jeu de Boulesclub. Door fondsenwerving hebben we het toch voor elkaar dat er zonnepanelen geplaatst zijn. Ook hebben we sponsoring ontvangen van de Rabobank en WPEnergiek. En niet te vergeten Schutte Asbestsanering voor de bijdrage aan het onderhoud van de ijsbaan.

Led-verlichting

Ook kreeg de ijsclub deze week de uitslag van de Rabo supportactie van dit jaar. Van Bruggen: “Er is weer fantastisch op ons gestemd want we hadden toch weer ruim € 450,00 op de cheque. Dit willen we bestemmen voor led-verlichting. Wel moet ik nog een teleurstelling melden want van Microsoft kwam de email dat we niet geselecteerd waren voor een bijdrage aan de zonnepanelen. Gelukkig hadden we voldoende gespaard om het met een klein beetje eigen geld toch voor elkaar te hebben. De automatische afschrijving een dezer weken weer plaats. Voor de donateurs en degenen waar we altijd nog langs de deur komen zoeken we nog een tussenoplossing. Als de regels het toe laten kijken we of we toch nog even aan de deur komen.”

Wie lid wil worden en de ijsclub in deze barre tijd wil steunen, kan zich altijd opgeven bij mevr. G Buning-Kerkhof of bij de penningmeester Albert van Bruggen.

Zie ook: www.ijsclubjanwoudenberg.nl