Doneeractie Zohra’s vriendinnen in Hollands Kroon succesvol

Algemeen
V.l.n.r. Luna van der Meij, Marit Hendrikse en Puk de Wit. Inzet Zohra.
V.l.n.r. Luna van der Meij, Marit Hendrikse en Puk de Wit. Inzet Zohra. Foto: Fotobewerking Bart Agterberg/RM

ANNA PAULOWNA - ‘Op 1 november is onze lieve vriendin, dochter en zus Zohra op 17-jarige leeftijd plotseling overleden. Zohra is komen te overlijden aan een hartstilstand. Haar moeder is ziek en daarom kan ze niet werken. Om deze reden moet ze rondkomen van een uitkering. Van deze uitkering kan zij de begrafenis niet betalen. Uiteraard gunnen wij Zohra een waardig afscheid met een mooie gedenksteen. Wij, als vrienden van Zohra, willen voor haar en haar familie dit waarmaken. Dit is dus de reden dat wij geld proberen in te inzamelen voor onze lieve Zohra.’

Met deze aankondiging kwamen Marit Hendrikse (18), Luna van der Meij (17) en Puk de Wit (17) in de lucht nadat hun vriendin en klasgenootje Zohra overleed. “Het was een enorme schok want ze was gezond en ze had een super goede conditie. Toen wij hoorden dat er geen geld was voor een steen, raakte ons dat heel erg. Daarom zijn wij deze doneeractie op 17 november gestart. Zo konden wij de lasten van de familie wegnemen. Dit bracht ook een stukje troost bij ons en de vriendengroep, omdat wij ook vinden dat Zohra een mooi plekje verdient”, aldus de meiden die inmiddels meer dan elfduizend euro hebben opgehaald. “Wij hebben heel veel op Social Media gedeeld, zoals Facebook, Instagram en Snapchat. Dit werd massaal gedeeld en hierdoor hebben we van verschillende platforms berichtjes gekregen met de vraag of ze er een artikel van mochten maken.”

Muziek

De gedenksteen gaat er in elk geval komen. “Als de steen is betaald, gaan we de grafrechten verlengen. Het geld gaan wij ook besteden aan onderhoud van het graf. Misschien doen we nog iets met muziek, want Zohra was gek op dansen, hiermee deed ze ook aan wedstrijden. Zohra schreef ook haar eigen liedjes. Dit deed ze door middel van zingen, gitaar spelen en piano spelen. Deze liedjes kan je ook op haar youtube kanaal vinden. Als wij dan nog geld overhouden, zullen we dit nog overleggen met de familie.”

Uniek

De drie meiden weten als geen ander dat Zohra heel erg behulpzaam, getalenteerd, muzikaal en uniek was. “Ze kon eigenlijk alles. Ze stond altijd voor iedereen klaar en ze had het beste met iedereen voor. Ze hield van gekkigheid en was altijd in voor een grapje. Al met al was ze een hele goede vriendin. Ze zal in onze herinneringen voortleven als het meest lieve, talentvolle meisje dat wij ooit hebben gekend.”

Mensen die willen doneren kunnen dat doen via de site doneeractie.nl op ‘actie zoeken’ klikken en dan ‘Zohra’ intypen. komt men bij de actie. Puk de Wit: “Men moet dan op de actie klikken, dan kan men op doneer klikken en dan wijst het voor zich!”