Write for Rights in Hollands Kroon

Algemeen
KopGroep Bibliotheken werkt al jaren mee aan de schrijfmarathon voor Amnesty.
KopGroep Bibliotheken werkt al jaren mee aan de schrijfmarathon voor Amnesty. (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - Amnesty International organiseert rond 10 december - Dag van de Mensenrechten - wereldwijd ‘Write for Rights’. KopGroep Bibliotheken werkt al jaren mee aan deze schrijfmarathon.

Dit jaar wordt er vanwege de coronamaatregelen niet gezamenlijk geschreven in de bibliotheken, maar zijn er thuisschrijfpakketjes samengesteld. Deze kunnen tijdens openingstijd opgehaald worden. De brieven tegen onrecht of kaarten om mensenrechtenverdedigers een hart onder de riem te steken, kunnen tot 20 december in de bibliotheek ingeleverd worden.

Actiemiddel

Iedereen kan meeschrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. “Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt”, stelt Amnesty.

Ogen van de wereld

“Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Hoe meer mensen aan Write for Rights meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht. Dat is de macht van het getal.”

kopgroepbibliotheken.nl