Chimaera Trio in Lucaskerk te Winkel

Cultuur
Chimaera Trio.
Chimaera Trio. (Foto: aangeleverd)

WINKEL - Het Chimaera Trio, bestaande uit Annemiek de Bruin (klarinet), Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano) verzorgt zondag 20 december twee optredens in de Lucaskerk in Winkel.

Het trio brengt de mooiste Duitse Romantiek in klein formaat en profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer, een strijker en een toetseninstrument. De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden.

Vuurspuwend

De naam van het trio is ontleend aan een figuur uit de Griekse mythologie.
De chimaera is een vuurspuwend monsterlijk wezen, samengesteld uit delen van een leeuw, een geit en een slang. Het waarnemen van de chimaera was een voorteken van onweer, schipbreuken en natuurrampen. Het is dus zeker de moeite waard het Chimaera Trio eens te komen beluisteren!

Het eerste concert is van 19.15 tot 20.15 uur, de kerk open is vanaf 18.45 uur. Het tweede concert is van 21.15 tot 22.15 uur, kerk open vanaf 20.45 uur. In dit één uur durende concert worden werken van Johannes Brahms, Clara Schumann-Wieck en Robert Schumann ten gehore gebracht voor de prijs van € 13,00.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www. culturelestichtingniedorp.nl. Hier kunnen ook kaarten worden gereserveerd. In verband met de Covid-19 richtlijnen is de kaartverkoop anders dan gebruikelijk. Bij de bekende voorverkoopadressen kunnen helaas geen kaarten meer worden gekocht, evenmin als aan de zaal. Er wordt momenteel gewerkt met een entreelijst die bij binnenkomst wordt gecontroleerd. Wie via de website kaarten bestelt en betaalt, komt automatisch op deze lijst te staan. Kaarten kunnen ook telefonisch worden besteld via 0224-54 21 19. Namen worden genoteerd na aanmelding en bankbetaling. Volgens de richtlijnen wordt een maximum aantal bezoekers per concert gehanteerd, hetgeen zorgt voor een veilige omgeving met voldoende afstand en een goed zicht.

De organisatie hoopt eenieder te zien in de verwarmde Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel. De zaal is een half uur van tevoren open zodat iedereen veilig binnen kan komen. Kom dus alstublieft op tijd. Bezoekers kunnen helaas niet van de garderobe gebruik maken en er is geen pauze.