Vaccinatie zorgpersoneel Noord-Holland Noord start 15 januari

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Archief)

REGIO - Het vaccineren van zeventienduizend zorgmedewerkers in Noord-Holland-Noord begint drie dagen eerder dan aanvankelijk gepland. Vanaf 15 januari kunnen inwoners die tot deze doelgroep behoren zich na het maken van een afspraak laten vaccineren.

GGD Hollands Noorden (GGD HN) richt op dit moment een centrale vaccinatielocatie in op het evenemententerrein aan de Olympiaweg in Alkmaar. Deze tijdelijke locatie is tijdig beschikbaar voor de vaccinatieoperatie. Ook beschikt GGD HN over voldoende gekwalificeerde vaccinatiemedewerkers.

Afgelopen weekend werd bekend dat het kabinet ook voorrang wil verlenen aan het vaccineren van medewerkers van acute zorgafdelingen in het ziekenhuis en ambulancepersoneel. Deze vaccinaties vinden, zoals het er nu naar uitziet, niet plaats in de centrale vaccinatielocatie van de GGD maar in een tiental ziekenhuizen in ons land. Welke dat zijn is op dit moment nog niet bekend.

Huisartsen

Huisartsen en doktersassistentes krijgen ook voorrang. Zij worden gevaccineerd met het Moderna-vaccin. Waar de medewerkers van huisartsenposten hun vaccin kunnen halen wordt later bekendgemaakt.

Vaccinatieplan

Ook werd vandaag het vaccinatieplan gepresenteerd. Daaruit blijkt volgens RTL dat in principe iedereen in Nederland in september van dit jaar nog gevaccineerd zou moeten zijn.