Praat mee over ‘Groene warmteplan’ in gemeente Hollands Kroon

Algemeen
Koken op inductie
Koken op inductie (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - De aardgaskraan gaat in 2050 dicht. En dus moet worden overgestapt op groene warmte. Er wordt een plan gemaakt hoe dat op een verstandige manier gedaan kan worden. Op 1 februari gaat de gemeente graag met haar inwoners in gesprek over dit ‘Groene warmteplan’. Dat geschiedt online. Zin om mee te praten?

Aanmelden digitale bewonersavond nu mogelijk

“We zien het klimaat veranderen. Hevige regenbuien, droge zomers en zachte winters. We willen prettig blijven wonen en daarom moeten we de opwarming van de aarde stoppen. Dus stappen we over van aardgas op groene warmte. Dat heeft ook voor u gevolgen. Want op termijn moet u anders gaan verwarmen of koken dan u gewend bent. U kan nu al beginnen met het besparen van energie”, aldus een woordvoerder namens de gemeente.

Lokaal warmteplan

In het groene warmteplan dat wordt gerealiseerd staat hoe slim kan worden overgestapt. Een meedenkgroep van bewoners helpt bij het maken van dit plan. De gemeente Hollands Kroon staat open voor de mening van haar inwoners.

Bewonersavond

“Doe mee met de digitale bewonersavond op maandag 1 februari. En laat weten wat u belangrijk vindt bij de overstap van grijze naar groene warmte. U krijgt informatie over het plan en kunt uw mening geven. Zo zorgen we samen dat het plan past bij Hollands Kroon. De online bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Meld u aan via duurzaam@hollandskroon.nl en praat mee!”

“Bent u ondernemer? En wilt u weten wat de overstap naar groene warmte betekent voor uw bedrijf? Reserveer dan 8 februari in uw agenda. Om 19.30 uur gaan wij digitaal met u in gesprek.”

Meer informatie volgt via www.hollandskroon.nl